Jari Levosta on hiillostettu huolella Naisleijonien hylätystä mestaruusmaalista – ”Lapset kävivät joka välitunti kysymässä”

Julkaistu:

Jääkiekko
SM-liigan huipputuomari Jari Levonen joutui heti naisten MM-finaalin jälkeisenä aamuna koululaisten piinapenkkiin.
Yksi urheilupuheenaihe on ollut Suomessa ylitse muiden. Suomen jatkoaikamaali Yhdysvaltoja vastaan sunnuntain MM-finaalissa hylättiin, ja Yhdysvallat voitti lopulta mestaruuden.

Kiistelty tuomio herätti keskustelua myös SM-liigan huipputuomarin Jari Levosen päivätyöpaikalla, Noormarkun yhtenäiskoulussa.

– Koko aamun keskustelussa on ollut vain se tilanne. Kaiken ikäiset lapset kävivät joka välitunti kysymässä tilanteesta. Yhdelle kun sai vastattua, niin seuraava kysyjä tuli. Kahvipöydässäkin oli vain se aihe, koulunkäyntiohjaajana toimiva Levonen kertoi maanantaina.

Levonen on vain hyvillään siitä, että asia kiinnosti.

– Naiset pelasivat upean turnauksen, ja mikä hienoa myös, se herätti selvästi paljon tunteita. Pelejä on katsottu tarkasti ja tunteella.

Useita kertoja SM-liigassa palkittu Levonen on todistetusti pärjännyt selityksissä aikuisille miehille. Miten hän pärjäsi lasten kanssa?

– Lapset kysyvät, ja heille vastataan. Eivät he tivaa. Olen sanonut, että sääntökirjan mukaan mennään, Levonen kertoi.

Hän ei ottanut kantaa siihen, oliko tuomareiden päätös MM-finaalissa oikea.

– En tiedä, miten kansainväliset päälliköt ja tuomarit linjasivat ennen turnausta. Siksi on vaikea kommentoida, Levonen sanoi.

Kiistellyssä tilanteessa Suomen Jenni Hiirikoski ajoi Yhdysvaltain maalille ja osui maalivahti Alex Rigsbyyn maalivahdin alueen ulkopuolella. Petra Nieminen pani irtokiekon maaliin. Videotuomari hylkäsi maalin.

– Tilanne oli mielenkiintoinen: oliko kyseessä tahallinen vai tahaton kontakti? On selvää, että kun tällaista tapahtuu, niin Suomen puolelta tietysti ajatellaan tahatonta kontaktia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt