Naisleijonien tylystä kohtalosta jyrinää ruotsalaiselta asiantuntijalta – ”Puhdas oikeusmurha”

Julkaistu:

Naisten MM-finaali
Ruotsin suurimman lehden kolumnisti otti tiukasti kantaa Naisleijonien puolesta.
Naisten jääkiekon MM-finaali päättyi Suomen joukkueen osalta karvaaseen pettymykseen ja kyyneliin.

Suomen Petra Nieminen laukoi ottelun jatkoerässä maalin, joka kuitenkin lopulta hylättiin. Lopulta MM-kullan kohtalo ratkaistiin rangaistuslaukauskisassa, jossa Yhdysvallat vei voiton.

Kohua aiheuttaneen päätöksen Suomen jatkoerän maalin hylkäämisestä teki videotuomari, jota avusti kolme muuta henkilöä.

Moni asiantuntija oli sitä mieltä, että Suomen maali olisi pitänyt hyväksyä. Yksi heistä on ruotsalaislehti Aftonbladetin kolumnisti Mats Wennerholm.

Wennerholm oli selannut jääkiekon sääntökirjaa tarkasti MM-finaalin jälkeen. Hän vaatii, että yhtä sääntöä muutetaan jo ensi kaudeksi. Hän kokee, että säännöt tekevät maalivahdeista ”lähes pyhiä” jäällä.

Ennen kuin Nieminen laukoi kohutilanteessa kiekon maaliin, Jenni Hiirikoski oli ajanut USA:n maalille ja törmännyt maalivahti Alex Rigsbyyn. Päätöstä maalin hylkäämisestä tulkittiin ainakin sitä, oliko Rigsby maalivahdinalueen ulkopuolella osumahetkellä ja yrittikö Hiirikoski riittävästi välttää osuman USA:n maalivahtiin.
– Siitä tuli tulkintakysymys sen pirun säännön osalta, joka antaa maalivahdeille kaikki oikeudet muttei vaadi heiltä mitään.

– Riittää, että maalivahdilla on vain pikkuvarvas maalialueella ja silloin maali voidaan hylätä. Ja niin kävi Suomelle MM-finaalissa USA:ta vastaan, Wennerholm kirjoitti.

Wennerholm kävi kirjoituksessaan läpi sääntöpykäliä ja sääntökirjassa olevia esimerkkitapauksia. Ja esitti päivänselvän näkemyksensä siitä, että Naisleijonat kokivat vääryyttää MM-finaalin ratkaisuhetkellä.

– Minun mielestäni se oli puhdas oikeusmurha, Wennerholm kirjoitti Suomen maalin hylkäämisestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt