Naisleijonien MM-kultamaalia oli hylkäämässä latvialainen tietokonenörtti! Nämä neljä henkilöä sinetöivät kohupäätöksen

Julkaistu:

Jääkiekko
Naisleijonien MM-kullan kohtalon ratkaisseita videoita kelaili sunnuntai-iltana Espoon Metro-areenan uumenissa neljä henkilöä.
Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue juhli sunnuntaina MM-kultaa Espoossa. Tosin vain hetken.

Petra Niemisen jatkoerässä laukomaa maalia mentiin hetken miettimisen jälkeen tarkistamaan videolta, ja pitkään jatkuneen kelailun jälkeen se hylättiin.

Vastuun ratkaisusta kantoi videotuomari Manuela Gröger-Schneider. Saksalainen kumosi ottelun päätuomareiden, maannaisensa Nicole Hertrichin ja kanadalaisen Lacey Senukin kaukalossa tekemän ratkaisun.

Nyt on käynyt ilmi, että Gröger-Schneider ei kuitenkaan tehnyt kohuratkaisua ylhäisessä yksinäisyydessään.

Hänen kanssaan Niemisen maalia syynäsi kolme muutakin henkilöä: otteluvalvoja, latvialainen it-alan osaaja ja tuomarivalmentaja.

– He kaikki neljä istuivat siinä vierekkäin. On aika luonnollista, että kaikki yrittävät siihen löytää apua. Videomaalituomari nimetään tietysti sen takia, että hänen vastuullaan on loppukädessä päätös, MM-kisojen pääsihteeri Tuula Puputti sanoi Ilta-Sanomille.

Latvialainen it-osaaja saapui Espoon MM-kisoihin paikalle vasta pudotuspelivaiheeseen. Videot olivat Puputin mukaan kuitenkin käytössä jo turnauksen alkulohkon otteluissakin.

– Hänellä oli omat serverit ja systeemit, joihin hän pystyi kytkemään kattokamerafiidin. Tuomari pyysi, mistä kulmista hän halusi tarkastella, ja tämä teknikko auttoi siinä järjestelmän käytössä.

– IIHF:n ihmiset sanoivat, että oli niin pätevä kaveri, että halusivat käyttää hänen palveluitaan finaaliviikonloppuna.

Puputti ei tiennyt, oliko kohupäätöstä tehneeseen nelikkoon kuuluneella tietokonemiehellä paljon kokemusta jääkiekosta.

– Mulle kerrottiin, että hän on tehnyt tätä KHL:ssä. Ei ollut mulle tuttu kaveri.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt