Kansainvälinen jääkiekkoliitto: Naisleijonien maali hylättiin oikein perustein! Näin IIHF tukee videotuomarin ratkaisua

Julkaistu: , Päivitetty:

naisleijonat
Suomen maali hylättiin oikein perustein, kertoo IIHF.
Kansainvälinen jääkiekkoliitto julkaisi tiedotteen paljon puhuttaneesta Naisleijonien hylätystä maalista MM-finaalissa USA:ta vastaan.

Tiedotteessa painotetaan, että maali hylättiin, koska USA:n maalivahtia häirittiin ”ei-tahattomalla” yhteentörmäyksellä. Suomen Jenni Hiirikoski ajoi tilanteessa maalin edustalle ja törmäsi USA:n maalivahti Alex Risgbyn. Samalla Petra Nieminen teki 2–1-maalin.

– Kaikki turnauksen aikana tehdyt maalit tarkasti videotuomari. Jatkoaikamaali tarkastettiin ja hylättiin ei-tahattoman maalivahdin häirinnän vuoksi.

IIHF tulkitsee sääntökohtia 183(ii) sekä 186(v).

183(ii): Tahaton kontakti sallitaan, kun maalivahti pelaa kiekkoa maalialueensa ulkopuolella edellyttäen, että kenttäpelaaja yrittää kohtuudella minimoida tai välttää tällaista kontaktia.

186(v): Hyökkäävälle kenttäpelaajalle, joka ottaa muunlaisen kuin tahattoman kontaktin maalialueensa ulkopuolella olevaan maalivahtiin pelitilanteen aikana, tuomitaan pieni rangaistus estämisestä. Jos tilanteessa tehdään maali, sitä ei hyväksytä.

Tiedotteessa käsitellään myös maalivahti Rigsbyn tilanteesta saama kahden minuutin kampitusjäähy. Videotuomari ei voi puuttua jäällä olevien erotuomarien antamiin rangaistuksiin. Jäähyssä pysymisen ratkaisun teki ottelun erotuomari.

Ottelui eteni lopulta rangaistuslaukauksiin saakka. USA voitti rankkarit ja vei ottelun 2–1. Suomi voitti turnauksessa historiansa ensimmäisen hopeamitalin MM-kisoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt