Naisleijonille kilahtaa bonukset MM-hopeasta – kulta olisi tuonut 7 000 euroa

Julkaistu:

Naisten MM
Kukin MM-hopeaa saanut Naisleijona palkitaan 5 000 euron rahasummalla.
Jääkiekkoliitto muistaa kutakin MM-hopeamitalistia 5000 euron bonuksella. Kulta olisi tuonut 7000 euroa. Summat ovat merkittäviä naiskiekkoilijoille, joista vain osa saa korvausta pelaamisesta. Suomessa pelaavat ovat pääasiassa itse maksajina.

Suomen maajoukkuepelaajat ovat olleet takaa-ajajina yhdysvaltalaisiin ja kanadalaisiin kilpasiskoihinsa verrattuna kaukalossa ja arjessa. Taloudellinen takaa-ajomatka on näkynyt takaa-ajona kaukalossa.
MM-kotikisojen menestys ei tee Naisleijonista rikkaita, mutta voi parantaa asemaa urheilija-apurahoja ja tulevia sponsorieuroja jaettaessa. MM-kotikisat olivat näyteikkuna lajille.

–Kyllähän jos joku lapsi on vähän kiinnostunut lajista, niin tällaisten otteluiden näkeminen sytyttää entisestään. Se antaa kipinän, että tuolla minäkin haluan olla, Riikka Sallinen sanoi loppuottelun jälkeen.
Pyeongchangin olympialaisten pronssi tuotti muutaman tonnin palkintorahoja per pelaaja, ja viime vuoden kesäkuussa opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 22 naiskiekkoilijalle 10000 euron apurahat.

Espoossa loistaneen MM-joukkueen runko muodostui olympiapronssin saavuttaneista ja urheilija-apurahan saaneista pelaajista. Iso joukko heistä on pystynyt viime vuosina vähentämään opiskelua ja työntekoa ja siten panostanut enemmän jääkiekkoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt