Kanadan päävalmentaja jyrisi ”häpeällisestä” taklauksesta – näin vastasi Naisleijonien Ronja Savolainen: ”Turha lähteä väistämäänkään”

Julkaistu:

Jääkiekko
Ronja Savolainen säästyi ilman rangaistusta tilanteesta, jossa Blayre Turnbull loukkaantui.
Suomi voitti lauantaina sensaatiomaisesti Kanadan ja eteni ensi kertaa historiassa naisten MM-kiekon loppuotteluun.

Toisinkin olisi voinut käydä. Kanada vyörytti avauserässä ylivoimaisesti muttei onnistunut tekemään kuin yhden maalin. Ronja Savolainen iski 1–1-tasoituksen.

Avauserän lopulla Savolainen säästyi rangaistukselta vaarallisesta tilanteesta. Hän tuuppasi Kanadan Blayre Turnbullin pää edellä laitaan. Vaahteranlehtipaitojen toiseksi paras maalintekijä loukkaantui ja joutui lopettamaan ottelun kesken.

– Se mitä tapahtui oli mielestäni häpeällistä naisten jääkiekolle. Selästä taklaaminen ei ole sallittua millään tasolla. Vaikka se olisi ollut yksi meidän pelaajistamme taklaamassa suomalaista, olisin halunnut siitä jäähyn, Kanadan päävalmentaja Perry Pearn murisi The Canadian Pressille.

Savolainen itse sanoi, ettei hän muistanut hirveästi tilanteesta.

– Muistan, että näin kiekon. Jotenkin hän kääntyi aika jännästi, ja olin jo valmis työntämään laitaan. Se oli vähän epäonnista. Ei olisi varmaan tapahtunut, jos hän ei olisi kääntynyt niin nopeasti. Jos olisin nähnyt sen aiemmin, en olisi tietenkään tönäissyt, Savolainen sanoi IS:lle.

– Nopea peli. Noille ei välillä voi mitään. Jos on jo menossa tilanteeseen, niin on turha lähteä väistämäänkään.

Suomi oli ottelussa fyysinen ja kamppaili huomattavasti paremmin kuin alkulohkossa, jolloin Kanada oli parempi maalein 6–1.

Naisleijonilla oli otteluun lähdettäessä selkeästi mielessä kovempi peli.

– Puhuimme, että meidän pitää mennä paljon kovempaa tilanteisiin ja että jos menemme kovaa, he pelästyvät. Niinhän he tuntuivat pelästyvänkin. Emme ehkä ikinä ennen ole olleet näin paljoa iholla ja tökkimässä heitä. Tämä joukkue on helvetin fyysinen, jos me haluamme niin.

Suomi kohtaa sunnuntai-iltana loppuottelussa Yhdysvallat, joka voitti Venäjän toisessa välierässä 8–0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt