Michelle Karvinen pelasti Naisleijonat karmealta katastrofilta – ”Käsittämätön taito ratkaista näitä pelejä”

Julkaistu:

naisleijonat
Suomi nousi nihkeän alun jälkeen voittoon Michelle Karvisen johdolla.
Espoon MM-turnaus on naisten jääkiekon historian 19:s. Suomi on nyt edennyt mitalipeleihin yhtä monta kertaa.

Puolivälierästä Tshekkiä vastaan muodostui yllättävän vaikea. Avauserä oli tunnusteleva, ja toisessa vieraiden Natalie Mlynkova kaatoi kylmää vettä koko Espoon Metro-areenan yleisön niskaan.

Näytti hetken siltä, että pitkälti juuri 17-vuotiaan nuoren superlupauksen Mlynkovan ja parin muun yksilön varassa roikkunut Tshekki uhkaa oikeasti syöstä Suomen kaikkien aikojen MM-fiaskoon.

Sitten iski Michelle Karvinen. 29-vuotias Karvinen pelasi turnauksen parhaan pelinsä: ensin hieno 1–1-tasoitus ylivoimalla ja sitten upea tarjoilu Susanna Tapanille, joka sai viimeistellä voittomaalin.

Kolmas erä oli täysin Suomen kontrollissa. Kippari Jenni Hiirikoski täräytti Karvisen syötöstä 3–1, ja Tshekin usko romahti lopullisesti. Vierailla ei ollut mitään palaa taistella voitosta.

– Hän on huikea pelaaja, joka näytti tänäänkin olevansa yksi naiskiekon parhaista pelaajista ja hyökkääjistä. Hänellä on käsittämätön taito ratkaista näitä pelejä, sanoi Hiirikoski, joka iski myös 1+2=3 pistettä.

– Nautin suuresti hänen kanssaan pelaamisesta ihan joka päivä Luulajassa ja täällä maajoukkueessa. Huikea johtaja jäällä, Hiirikoski ylisti.

Nelosketjun 17-vuotiasta Elisa Holopaista hymyilytti leveästi, kun häneltä kysyi Karvisen pelaamisesta.

– Niin taitava kaveri, etten voi kuin unelmoida siitä, että olisin jonain päivänä yhtä hyvä, Holopainen sanoi.

Suomalais-tanskalainen Karvinen on ollut maajoukkueen johtavia pelaajia arvokisadebyytistään 2009 lähtien. Hän kommentoi suoritustaan vaatimattomasti.

– Olen tyytyväinen, että voitimme joukkueena. Tietysti tuntuu myös hienolta, että onnistuin ja pystyin auttamaan joukkuetta suorituksillani. Toivottavasti jatkamme samalla lailla välierässä, Karvinen sanoi.

Vastaan tulee Kanada. Suomella ei tiistaina ollut mitään mahdollisuuksia, kun vaahteranlehtipaidat ryöpyttivät Naisleijonia peräti 6–1.

Vaikka joku voisi pitää Naisleijonien mahdollisuuksia liki olemattomina, Karvisella oli mielessään selkeä resepti Kanadan lyömiseksi. Hänestä myös huokui se, ettei vanhaan tuttuun pronssiotteluun joutuminen todellakaan houkuta.

– Meidän täytyy uskoa itseemme. Emme voi vain roiskia kiekkoa. Meidän täytyy olla kurinalaisia ja puolustaa tiukasti. Meillä on kotietu. Edellistä matsia ei pidä ajatella liikaa. Meillä on nyt kova itseluottamus, ja olemme pelanneet jo pitkään tätä hetkeä varten.

– Meidän täytyy olla myös fyysisiä ja panna kova kovaa vasten. Kanada on fyysinen joukkue, joten siihen pitää pystyä vastaamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt