Mestaruuden tuoneelle Kai Suikkaselle potkut Italiassa - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Mestaruuden tuoneelle Kai Suikkaselle potkut Italiassa

Viime kaudella HC Bolzanon mestaruuteen valmentanut Kai Suikkanen sai joukkueestaan potkut.

Kai Suikkanen kuvattuna vuonna 2016.­

11.3.2019 13:27

59-vuotias suomalaisvalmentaja Kai Suikkanen on saanut potkut italialaisjoukkue HC Bolzanosta. Seura kertoi asiasta Twitterissä.

Seura ilmoitti, että Suikkasen korvaa tehtävässä Italian jääkiekkomaajoukkueen kanadalainen päävalmentaja Clayton Beddoes.

Suikkanen erotettiin juuri ennen pudotuspelien alkua. Bolzano kohtaa Petri Matikaisen valmentaman Klagenfurtin keskiviikkona alkavassa puolivälieräsarjassa.

Suikkanen aloitti marraskuussa 2017 EBEL-jääkiekkoliigan jumbojoukkueen, HC Bolzanon, päävalmentajana. EBEL-liiga on korkein Itävallassa pelattava jääkiekon sarjataso, jossa on mukana joukkueita myös Italiasta, Kroatiasta ja Tshekistä.

Suikkanen valmensi huhtikuussa 2018 HC Bolzanon EBEL-liigan mestariksi, kun se voitti finaalisarja seitsemännessä ottelussa EC Salzburgin maalein 3–2.

Suikkanen valmensi Mestiksessä Kajaanin Hokin mestariksi kaudella 2006–07. Hänet palkittiin Mestiksessä myös vuoden valmentajana.

Kaudella 2009–10 Suikkanen valmensi TPS:n sensaatiomaisesti Suomen mestaruuteen. Samana keväänä Suikkanen palkittiin vuoden valmentajana Kalevi Numminen -palkinnolla.

Keväällä 2012 Suikkanen valmensi Lahden Pelicansin SM-hopealle. Liigassa hän valmensi myös Oulun Kärppiä kaudella 2016–17, mutta sai potkut kesken kauden.

Pelaajaurallaan Suikkanen voitti kaksi Suomen mestaruutta Oulun Kärpissä (1981) ja TPS:ssä (1991). AHL:ssä Suikkanen voitti mestaruuden Rochester Americansissa keväällä 1983.

Suikkanen oli helmikuussa 1988 voittamassa Leijonien ensimmäistä arvokisamitalia, olympiahopeaa Calgaryssa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?