Mitä tekee Jaromir Jagr? 47 vuotta täyttänyt legenda pelasi viimeksi vuosi sitten: ”Ihmiset eivät ymmärrä”

Julkaistu:

Jääkiekko
Arvuuttelu perjantaina 47 vuotta täyttäneen Jaromir Jagrin uran jatkumisesta jatkuu kiivaana.
Tshekkilegenda Jaromir Jagr täytti perjantaina 47 vuotta. Hän on pelannut viimeisen jääkiekko-ottelunsa sarjatasolla vuosi sitten.

Arvuuttelu harmaita sävyjä partaansa saaneen laitahyökkääjän uran jatkumisesta on käynyt kuumana hänen kotimaassaan viime kesästä lähtien.

Jagr on nähty omistamansa Rytiri Kladnon aitiossa läpi kauden, mutta ei pelitamineet niskassaan. Hän on ollut siellä yksi valmennusryhmän jäsenistä.

– En halua pelata jääkiekkoa 46-vuotiaana, hän sanoi keskiviikkona sivustolle Sport.cz.

Jagr on tullut tunnetuksi humoristisista heitoistaan, joten ikäviittaus ei tarkoita ainakaan suoraan, että hän olisi lyönyt pisteen pelaajauralleen.

– Kun meillä on täysi miehistö ja muut pelaajat ovat paremmassa kunnossa kuin minä, en kiirehdi takaisin kaukaloon, hän jatkoi.

Kadonnutta pelikuntoa metsästänyt Jagr on harjoitellut tällä kaudella joukkueen mukana, mutta ei ole tuntenut itseään riittävän hyvävireiseksi kammetakseen kaukaloon.

Jagr on tuskaillut vaivojaan ja pelikuntoon pääsemistä pitkän paussin jälkeen. Joistakin otteluista hänen on ilmoitettu jääneen sivuun flunssan vuoksi.

Jagrin paluulle on lyönyt kitkaa myös hänen harjoituskaudella saamansa ilkeä takareisivamma, joka tuli treeneissä tapahtuneessa törmäyksessä.

Rajuun tälli viimeisessä ottelussa

Jagrille soisi, että hänen viimeiseksi sarjaotteluksi ei jäisi 17. helmikuuta pelattu Tshekin kakkosliigan kamppailu.

Silloin hän joutui jättämään ottelun kesken verta vuotavana ja oli jäältä poistuessaan täysin muissa maailmoissa.

Kokenut pelaaja sai kovan tällin, kun Marek Sikora taklasi häntä kaukalon kulmassa. Jagr löi päänsä pleksiin, putosi reporankana jäähän ja sai tilanteessa aivotärähdyksen.

Jagr ei ole juuri puhunut siitä, että kova tälli seurauksineen olisi vaikuttanut hänen pitkään pelitaukoonsa. Tshekin mediassa on kuitenkin väläytetty, että se olisi vaikuttanut vuoden mittaiseksi venähtäneeseen paussiin.

Jagr on vaikuttanut turhautuneelta arvuutteluihin, jotka liittyvät hänen pelaamattomuuteensa.

– Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että ammattilaisurani päättyi silloin, kun pelasin viimeisen NHL-otteluni. Tilanne olisi erilainen, jos saisin pelaamisesta palkkaa. Nyt autan kasvattajaseuraani. Haluan antaa jotain takaisin faneille ja heille, jotka auttoivat minua kauan sitten, Jagr sanoi CTK:lle antamassaan haastattelussa tammikuussa.

Ennen paluutaan Kladnoon viime kevättalvella Jagr pelasi NHL:ssä 24 kautta ja teki niiden aikana 1 921 tehopistettä. Hän pelasi viimeisen NHL-ottelunsa joulukuun 31. päivänä 2017.

Kladno taistelee parhaillaan noususta Tshekin pääsarjaan. Se on kakkosliigan taulukossa kolmantena Dukla Jihlavan ja VHK Robe Vsetinin jälkeen. Joukkueen kirkkain tähti on 36-vuotias on yli tuhat ottelua NHL:ssä pelannut Tomas Plekanec.

Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina. Jagr saatetaan nähdä tositoimissa pudotuspeleissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt