Jääkiekko

Junioripelaajan isä ampui toisen pelaajan isää 10-vuotiaiden kiekko-ottelussa Moskovassa – käytti erikoista asetta

Julkaistu:

Jääkiekko
Sport-Ekspressin mukaan isien välillä oli ollut riitaa aiemminkin.
Vuonna 2008 syntyneiden juniorien jääkiekko-ottelun yhteydessä nähtiin lauantaina järkyttävä tapahtumasarja, kertoo venäläislehti Sport-Ekspress.

Yhden pelaajan isä ampui saman joukkueen pelaajan isää käsiaseen kaltaisella itsepuolustuslaitteella päähän Moskovan alueella pelatun turnauksen aikana. Joukkueen pelaajat ovat 10–11-vuotiaita.

Sport-Ekspressin jääkiekkosivusto julkaisi Twitterissä videon tilanteesta, jossa ammuttua miestä kuljetetaan paareilla pois jäähallin uumenista.
Sport-Ekspress haastatteli ampujaa. Hän selosti näkemyksiään tapahtuneesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ampujan mukaan häntä oli provosoitu ennen ampumista. Venäläislehden mukaan ampujan ja ampumisen uhriksi joutuneen välillä olisi ollut pitempiaikainen riita. Taustakärhämän uskotaan liittyvän liiketoimiin. Ampuminen ei tapahtunut silloin, kun venäläisten pojat pelasivat kaukalossa.

– Jos ihmiset tietäisivät kaikki taustat, he olisivat minun puolellani. Tässä tilanteessa en voinut toimia toisin. Tällä asialla ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa – paitsi se tapahtui urheiluareenan liepeillä, ampuja ilmoitti.

– Minun poikani on ollut joukkueensa paras pelaaja kolmen vuoden ajan, virkavallan huomaan joutunut ampuja lisäsi.

Uhri kommentoi tapahtumaketjua Moskova 24:lle, jota Sport-Ekspress lainasi.

– Hänellä oli valittamista pojastani. Lähestyin miestä ja pyysin häntä keskustelemaan kanssani. Siitä oli seurauksena kahakka. Sen jälkeen menin kahvilaan, jonne hän tuli pukuhuoneesta ja ampui.

Poliisin pidättämä ampuja kertoi olevansa pahoillaan tapahtumasta.

– Haluan korostaa, että välikohtaus johtui minun omista ongelmistani, joilla ei ole edes välillisesti tekemistä jääkiekon kanssa. Minun henkeäni uhattiin ja provosoitiin, ampuja kertoi Sport-Expressille poliisiasemalta päästyään.

Hän kertoi muistikuviensa olleen hieman sekavat. Hän ilmoitti myös tunteneensa olonsa huonoksi.

Ampujan käytössä ei ollut tavanomainen revolveri tai pistooli vaan jonkinlainen etälamauttimen tai lamautuspistoolin kaltainen itsepuolustukseen tarkoitettu laite, jolla voi ampua lähietäisyydeltä. Sen todennäköinen käyttövoima on kaasu.

Siinä ei käytetä kovia luoteja. Venäläislähteiden mukaan uhrista tuli runsaasti verta, mutta laukaus meni viistäen ohi, joten se ei ollut vaaraksi hengelle.

Ampujaa vastaan on nostettu syyte huliganismista.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.