Uusi liiga voi viedä Leijonien pelaajia – Jukka Jalonen: ”Varmaan jatkossa Ruotsin rinnalla kilpailemassa” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Uusi liiga voi viedä Leijonien pelaajia – Jukka Jalonen: ”Varmaan jatkossa Ruotsin rinnalla kilpailemassa”

Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen kertoivat maajoukkueen valinnoista.

Julkaistu: 28.1.2019 16:47

Joonas Lehtivuori valittiin Leijoniin. Jukka Jalonen kommentoi asiaa.

Suomen joukkue Euro Hockey Tourin Ruotsin osaturnaukseen julkaistiin maanantaina Helsingissä.

Leijonien puolustuksessa on mukana Joonas Lehtivuori, 30, joka on tällä kaudella takonut Saksan pääsarjassa DEL-liigassa 6+21=27 pistettä 32 ottelussa.

Lehtivuori pelaa Adler Mannheimissa. Red Bull Münchenin ohella maan jättiläisiin kuuluva Adler on erittäin varakas seura, jonka urheilutyö on parasta A-luokkaa.

DEL ja etenkin sen suurseurat ovat viime vuosina nostaneet profiiliaan merkittävästi. Lehtivuoren lisäksi Mannheim kaappasi riveihinsä täksi kaudeksi toisenkin Ilveksen kasvatin Tommi Huhtalan, joka siirtyi Saksaan Jokerien KHL-joukkueesta.

– Saksan liiga on todella kovatasoinen. München on CHL:n finaalissa Frölundaa vastaan ja Mannheim on ollut heidän sarjassaan vielä kovempi, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi IS:lle.

– Saksan sarja on vertailukelpoinen kaikkien eurooppalaisten huippusarjojen kanssa. Siitä ei ole epäilystäkään.

Näetkö, että Saksan seurat kilpailevat entistä enemmän suomalaisista maajoukkuetason pelaajista?

– Kyllä uskon, että ainakin kokeneemmista pelaajista. Ihan nuoret pelaajat yrittävät muutenkin lähteä NHL:ään, jotkut KHL:ään. DEL on varmaan jatkossa Ruotsin rinnalla kilpailemassa.

– Jos he siis kelpuuttavat sinne suomalaisia pelaajia. Siitähän se on paljon kiinni, että ketkä valmentavat. Siellä on ollut paljon pohjoisamerikkalaisia valmentajia, jotka suosivat pelaajia samoista maista, Jalonen muistutti.

Jalonen ei ole omana aikanaan aiemmin valinnut maajoukkueeseen pelaajia Saksasta. Voi olla, että tulevaisuudessa Leijonia valitaan yhä useammin uudesta osoitteesta.

– Ehkä aiemmin sarjan taso ei ole ollut niin hyvä.

Hän muistutti, että sarjaa ei voi sanoa niin tasaiseksi kuin joitakin muita Euroopan huippusarjoja.

– Kärjen ja hännän tasoero on yhä ehkä isompi kuin jossain muualla.

Maalivahdit: Rasmus Tirronen TPS, Veini Vehviläinen Kärpät.

Puolustajat: Teemu Eronen HIFK, Niklas Friman HPK, Oliwer Kaski Pelicans, Oskari Laaksonen Ilves, Joonas Lehtivuori Adler Mannheim, Mikko Lehtonen HV71, Otto Leskinen KalPa, Kristian Näkyvä Örebro, Ville Pokka Avangard Omsk, Jesse Virtanen Färjestad.

Hyökkääjät: Hannes Björninen Pelicans, Anrei Hakulinen KooKoo, Julius Junttila Växjö, Antti Kalapudas Sport, Rasmus Kupari Kärpät, Ville Leskinen Kärpät, Joonas Nättinen Neftehimik Nizhnekamsk, Niko Ojamäki Tappara, Iiro Pakarinen Metallurg Magnitogorsk, Mika Partanen Jukurit, Jukka Peltola Sibir Novosibirsk, Janne Pesonen Växjö, Mikael Ruohomaa Neftehimik Nizhnekamsk, Jere Sallinen Örebro, Juhani Tyrväinen HIFK.