Selänne ja Bottas huolissaan harrastamisen kalleudesta – ”Arvostan vähävaraisten perheiden vanhempien omistautumista”

rac

Julkaistu:

Jääkiekko
Myös vähävaraisten perheiden lasten pitäisi voida urheilla, Teemu Selänne ja Valtteri Bottas muistuttavat.
Urheilulajien kalleus on suuri yhteiskunnallinen ongelma, jolle olisi ehdottomasti tehtävä jotain, sanoo jääkiekon suurnimi Teemu Selänne Ilta-Sanomille.

– On surullista, etteivät kaikkien perheiden lapset pysty harrastamaan esimerkiksi jääkiekkoa.

Monien lajien kalleus on noussut taas kuumaksi puheenaiheeksi Suomessa, kun Ilta-Sanomat selvitti, että iso osa Nuorten Leijonien MM-kultamitalijoukkueen pelaajista tuli hyvätuloisista perheistä.
Jääkiekon kalleuden on katsottu estävän vähävaraisten perheiden mahdollisuuksia harrastaa lajia. Kyse ei kuitenkaan ole vain jääkiekosta, vaan kalliimpia lajeja löytyy.

Selänne ja F1-kuljettaja Valtteri Bottas ottivat asiaan kantaa yhteisessä hyväntekeväisyystapahtumassa maanantaina Espoon Metro Areenassa.

– Korkeat harrastuskustannukset ovat aina olleet selvä epäkohta. Tukea tarvitaan, ja siksi haluan omalta osaltani jeesiä kaikin keinoin vähävaraisia perheitä, Bottas totesi.

Selänne kertoo elämän kohdelleen häntä hienosti, ja siksi hän haluaa nyt kantaa kortensa tärkeän asian puolesta kekoon.

– Kaikilla lapsilla ei ole samat lähtökohdat, mutta ei silti pitäisi olla tilannetta, jossa vanhemmat joutuvat ottamaan lainoja lastensa harrastukset kustantaakseen. Arvostan todella paljon varsinkin vähävaraisten perheiden vanhempien omistautumista, Selänne sanoo.
– Tämä ei ole helppo rasti, mutta jos yhdenkin lapsen saa jollain keinoin iloiseksi, asiassa on päästy eteenpäin. Nyt tarvitaan tekoja, sillä lasten ja nuorten liikkumattomuus on jo huolestuttavalla tasolla.

Selänteen mielestä jääkiekossa kokeilemisen arvoista olisi esimerkiksi nykyistä laajempi varustekierrätys ja jäähallien rakentaminen.

– Jäämaksut olisi saatava tavalla tai toisella matalammiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt