Jääkiekko

Osa Nuorista Leijonista jäi ilman mitalia – Aki Berg ihmettelee kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöä: ”Onhan se aika tylyä ja typerääkin”

Julkaistu:

jääkiekko
Aki Berg ihmettelee sitä, etteivät maajoukkueen kaikki huoltajat saaneet mitaleja.
Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue juhli sunnuntaina MM-kultaa Vancouverissa.

Osa joukkueen jäsenistä jäi silti ilman mitalia. Esimerkiksi päähuoltaja Tuukka Hurskainen jäi mestaruushumussa ilman kultamitalia.
Syy on kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöissä, joiden mukaan mitaleita jaetaan vain 29 joukkueen jäsenelle. Kaikki joukkueet ovat kuitenkin johtoryhmät mukaan lukien henkilömäärältään suurempia.

A-maajoukkueen huoltajana pitkään toiminut entinen NHL-pelaaja Aki Berg pitää tapaa vähintäänkin kummallisena.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän toimi A-maajoukkueen huoltajana MM-kisoissa 2016, jolloin Suomi saavutti hopeaa.

– Silloinkin oli niin, ettei huolto saanut mitalia jäällä mutta muistan, että sain sellaisen heti kopissa seremonioiden jälkeen.


Joukkuehengen nimeen vannovan Bergin näkemys on selkeä.

– Se on tietenkin selvä, että ensin tulevat pelaajat ja valmentajat, se on selvä ja vasta sitten muut. Mutta se on myös niin, että kun joukkueena mennään, ja joukkueeseen kuuluvat yhtä lailla huolto ja muut taustahenkilöt, niin mitalit pitäisi sitten antaa koko joukkueelle kerralla.

Berg kuvailee, miten ”tyhmältä” se voi huoltajasta tuntua, kun äärimmäisen raskaan turnausrupeaman asettuu esimerkiksi mestaruutta juhlivan jonon jatkoksi jäälle.

– Huoltajat odottavat jonon ihan viimeisinä, kun mitaleja jaetaan. Mitalit lähestyvät ja kun tulee huoltajan vuoro, ne loppuvat. Onhan se aika tylyä ja typerääkin.

– Siinä huoltaja sitten vaan painaa pään alas ja painuu kopille lataamaan pesukonetta, eiksniin, Berg naurahti.

– On IIHF:n käytäntö mikä hyvänsä, niin en usko, että kuusi ylimääräistä mitalia yksien kisojen koko budjetissa paljon painaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt