Jääkiekko

Yle: Nuorten Leijonien kultakapteenille karmeita uutisia – kausi ohi!

Julkaistu:

Jääkiekko
Aarne Talvitie ei pysty pelaamaan enää tällä kaudella.
Suomen Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueen kapteenin Aarne Talvitien kausi on ohi. Hyökkääjä sai MM-finaalissa Yhdysvaltoja vastaan niin vakavan polvivamman, ettei enää toivu pelikuntoon täksi kaudeksi.

Asiasta kertoi Yle.

– Kyllähän se on aika kova hinta maailmanmestaruudesta, mutta suostun sen maksamaan. Turnaus oli niin hieno kokemus. Loukkaantuminen olisi voinut tulla ihan milloin vaan, Talvitie kommentoi Ylelle.

Suomi voitti Yhdysvallat Vancouverissa pelatussa MM-kisojen loppuottelussa 3–2.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Talvitie loukkasi itseään avauserän lopussa taklaustilanteessa. Hän kokeili pelaamista finaalissa vielä loukkaantumisensa jälkeenkin polvi vahvasti teipattuna mutta ei pystynyt pelaamaan ottelua loppuun.
Talvitie sai turnauksen jälkeen muutaman vapaapäivän, minkä ansiosta hän pääsi matkustamaan Suomeen.

Vielä maanantaina lentokentällä Talvitie ei ollut varma vamman vakavuudesta. Tämä valkeni kuitenkin jatkotutkimuksissa. Eturistisiteen repeämän paraneminen vaatii leikkaushoitoa, jonka jälkeen alkaa kuukausia vaativa kuntoutuminen.

Paluumatkalla ohjaamoon

Paluumatka Suomeen tarjosi unohtumattoman kokemuksen, kun Talvitie pääsi tutustumaan lennolla Finnairin koneen ohjaamoon.

– Oli kyllä aika siisti kokemus käydä ohjaamossa. En ole aikaisemmin käynyt. Oli siellä kieltämättä pari nappia, mitä pitää osata painella. Itse en lähtenyt sorkkimaan, Talvitie kertoi.


Talvitie, 19, edustaa seuratasolla Penn Staten yliopistojoukkuetta Yhdysvalloissa. Hän opiskelee kyseisessä arvostetussa yliopistossa.

Suomen finaalissa voittamassa Yhdysvaltain joukkueessa pelasi yksi Talvitien yliopistokaveri. Talvitie suunnittelikin kuittailevansa kaverille palattuaan takaisin Yhdysvaltoihin.

– Nyt kun jenkit voitettiin finaalissa ja siellä on yhdellä joukkuekaverilla nyt hopeamitali kaulassa, niin onhan se kiva mennä sinne kultamitalin kanssa. Kun pääsen sinne, niin ehkä tulee pientä huutelua. Ehkä pientä palautetta annan, Talvitie sanoi.

New Jersey Devils varasi Talvitien NHL:n viime kesän varaustilaisuuden kuudennella kierroksella numerolla 160.

Talvitien Tuija-äidin haastattelu lentokentältä maanantaina:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt