Nuorten Leijonien Ukko-Pekka Luukkonen on Suomen maalivahtitehtaan seuraava tähti – ”Olen ottanut isoja askelia”

Julkaistu:

Nuorten MM-kulta
Ukko-Pekka Luukkonen torjui jo toisen MM-kullan urallaan.
Suomalaisen maalivahtitehtaan elpymisestä on näkynyt merkkejä jo pitkään. NHL:ssä torjuu edelleen tukku maailmanluokan veskareita, mutta suomalaisvahteja ei enää nouse maailman ykkösliigaan yhtä laajalla rintamalla kuin ennen.

Huippulahjakkuuksia putkesta kuitenkin tulee edelleen. Kirkkain helmi on Nuoret Leijonat maailmanmestaruuteen Vancouverissa torjunut Ukko-Pekka Luukkonen.

Luukkonen, 19, nousi nuorten MM-turnauksen sankariksi torjumalla Suomelle MM-historian viidennen maailmanmestaruuden.

Mestaruus oli Luukkoselle jo nuoren uran toinen, sillä hän torjui vuonna 2016 Suomen alle 18-vuotiaiden maailmanmestariksi.

– On erityistä voittaa junnuturnauksia, koska näitä on vain muutama mahdollisuus voittaa. Sen jälkeen se on siinä. Uskomaton fiilis, Luukkonen kertoi kultamitali kaulassa.

Ilman Luukkosta Suomi ei olisi huuhtonut MM-kultaa. Lähes parimetrinen veskari oli kultajoukkueen arvokkain pelaaja läpi turnauksen.
Luukkoselle mestaruus oli myös makea revanssi viime vuodesta, jolloin hän ei ollut parhaimmillaan Buffalon MM-turnauksessa.

Siirto täksi kaudeksi Kanadan junioriliiga OHL:ään ja Sudbury Wolvesin riveihin oli yksi merkittävä edistystekijä, jonka vuoksi kakkoskierroksella Buffalo Sabresiin varattu Luukkonen on pystynyt kehittymään entisestään.

– Olen ottanut isoja askelia. Eniten on auttanut se, että olen päässyt pelaamaan paljon pelejä. Se antaa itseluottamusta. Se on isoin juttu, Luukkonen sanoi.

Nuorten Leijonien maalivahtivalmentaja, entinen maajoukkuevahti Frederik Norrena sai todistaa suojattinsa kasvua mestarivahdiksi aitiopaikalta.

Luukkosen tykkiturnaus ei tullut yllätyksenä Norrenalle.

– Upi oli hyvässä tilassa ennen turnausta. Hän pelasi ehjän syksyn, pelasi paljon ja voitti paljon. Se on se, mitä ykkösmolarilta vaaditaan. Tiedämme, että hän kestää painetta kovassa paikassa. Hän on näyttänyt sen aiemminkin. Olen todella iloinen hänen puolestaan, Norrena sanoi.

Norrena teki tällä kaudella paljon töitä Luukkosen kanssa etenkin henkisellä puolella. Lahjakkuus, raamit ja tekniset ominaisuudet ovat ilmeiset, mutta kokonaispakettia piti viilata.

– Olemme puhuneet, että hänen pitää vain pelata vahvuuksillaan ja rauhoittua. Hänen piti pelata vähän lähempänä maaliviivaa eikä juosta kiekon perässä. Lukea peliä rauhassa ja luottaa tekniikkaansa. Hänellä on isoksi molariksi erinomaiset kädet.

– Loppujen lopuksi molaripelissä kaikki on itseluottamuksesta kiinni. Se on kaiken A ja O. Upin itseluottamus on kova, korosti Norrena.

Norrenan mukaan Luukkosen osoite on tulevaisuudessa ilman muuta NHL:ssä, jossa hän voi nousta Pekka Rinteen ja kumppanien manttelinperijäksi jollain aikavälillä.

– Töitä on vielä paljon edessä. Ei hän ole vielä valmis, eikä pidäkään, mutta edellytykset loistavaan NHL-uraan ovat olemassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt