Näin Nuoria Leijonia muistetaan – Jääkiekkoliitto aloitti 2010-luvulla uuden perinteen

Julkaistu:

jääkiekko
Nuorten Leijonien mestarijoukkue saa mestaruussormukset.
Nuoret Leijonat juhlii maailmanmestaruutta. Alle 20-vuotiaiden maajoukkue löi sunnuntaina Yhdysvallat MM-finaalissa lukemin 3–2.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo, että joukkueelle teetetään tällä tietoa mestaruussormukset. Perinne mestaruussormuksista aloitettiin 2010-luvulla.

– Taannehtivasti sitä ei ole noudatettu pois lukien vuoden 1995 maailmanmestarit, joille teetettiin sormukset vuoden 2011 MM-sormusten yhteydessä, Nurminen kertoo IS:lle.

– Nyt mestaruuden voittaneen joukkueen osalta ei ole tehty virallista päätöstä muistamistavasta, mutten näe syytä, miksi tästä aloitetusta tavasta poikettaisiin, Nurminen toteaa.


Lisäksi mestarijoukkueille on perinteisesti järjestetty yhteinen kokoontuminen mestaruutta seuraavana kesänä.

– Kauden jälkeinen kokoontuminen on toteutettu joukkueen toivomuksesta riippuen eri tavoilla, käytännössä se on ollut noin vuorokauden mittainen tapahtuma pääkaupunkiseudulla.

– Tärkeintä tapahtumassa on ollut, että saataisiin koko joukkue vielä kertaalleen yhteen tai ainakin mahdollisimman moni siitä, Nurminen sanoo.

Rahallista menestysbonusta alle 20-vuotiaille maailmanmestareille ei ole perinteisesti maksettu, toisin kuin A-maajoukkueelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt