Nuoret kultaleijonat saapuivat Helsinkiin – vastassa odotti mediaa, vanhempia ja läheisiä

rac

Julkaistu:

Nuorten MM-kulta
Rauhallinen maanantai-ilta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vaihtui väenpaljoudeksi ja hälinäksi, kun MM-kultaa voittanut joukkue saapui Suomeen.
Aikataulun mukaan jatkolento Lontoosta Helsinkiin saapui kello 21.05. Nuoria kultaleijonia on vastassa runsaasti pelaajien läheisiä, faneja ja tiedotusvälineiden edustajia.

– Hieno fiilis mestaruudesta. Joukkue pelasi nousujohteisen turnauksen. Reissu on ollut pitkä leirityksineen. Anton on ollut matkalla kolme ja puoli viikkoa, Suomen hyökkääjä Anton Lundellin isä Jan Lundell tuumi pelaajien lähipiirille rajatussa tilassa.

Jan Lundell pelasi maalivahtina pitkän uran muun muassa kotoisessa SM-liigassa. Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin hän ei päässyt, mutta poika Anton hääri tärkeässä roolissa joukkueen hyökkäyksessä.

HIFK-hyökkääjä Lundell oli Suomen kultajoukkueen nuorin pelaaja. Antonia olivat lentokentällä vastaan ottamassa isä-Janin lisäksi äiti Maria, pikkuveli Kasper ja isoisä Tor.

Suomi kukisti varhain sunnuntaiaamuna Kanadan Vancouverissa pelatussa loppuottelussa Yhdysvallat maalein 3–2 ja varmisti Suomelle viidennen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

– Mestaruuden varmistuttua laitoimme viestin Antonille. Hän vastasi, että jutellaan myöhemmin, Jan Lundell sanoi.

– Turnauksen aikana viestittelimme oikeastaan päivittäin. Kotona pidetään sitten jossain vaiheessa kultamitalikahvit. Joulua vietimme yhdessä jo etuajassa ennen kuin Anton lähti MM-leirille, Jan kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt