Kommentti: MM-finaalin ratkaisseella Kaapo Kakolla on huima tilaisuus tehdä suomalaista NHL-historiaa

Julkaistu:

Kommentti
Kaapo Kakko nousi MM-kisojen esityksillään jopa tämän hetken suurimmaksi suosikiksi ensi kesän ykkösvaraukseksi, kirjoittaa Ville Touru.
Suomalaisittain kultaisen nuorten MM-finaalin ylivoimaisesti seuratuin taistelupari oli Jack Hughes vastaan Kaapo Kakko.

Kyse ei ollut mistä tahansa taistosta vaan ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkikaksikoksi arvioitujen 17-vuotiaiden tulevaisuuden supertähtien odotetusta kohtaamisesta.

Siinä pidemmän korren veti niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin Kakko, joka nousi ottelun suurimmaksi tähdeksi voittomaalillaan.

Samalla Kakko nosti keskustelun ensi kesän ykkösvarauksesta jälleen uudelle tasolle.

Suomalaispelaajista muun muassa Eeli Tolvanen, Henri Jokiharju ja Aleksi Heponiemi julistivat kansainväliselle medialle olevansa varmoja, että Kakko varataan ensi kesänä numerolla yksi.

Hughesia oli pidetty pitkään selvänä NHL:n ykkösvarauksena, mutta Kakko on hiipinyt rankingeissa ylöspäin kuluvan kauden huippuotteillaan.

Kun vielä syksyn mittaan oli pelkkä Hughes, nyt on Hughes tai Kakko. Päättyneen turnauksen jälkeen kaksikko rinnastetaan jo draft-spekulaatioissa toisiinsa.

Nuorten MM-turnauksen kovissa paikoissa Kakko löi pöytään huomattavasti yhdysvaltalaista kovemmat näytöt. Myös viime vuoden alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa juuri Kakko hääri ratkaisuroolissa Hughesin tähdittämää USA:ta vastaan.

Isokokoinen ja huipputaitava turkulainen taikoi päättyneen turnauksen aikana useita maalipaikkoja kuin tyhjästä ja esiintyi jatkuvasti edukseen pelaajatarkkailijameren edessä.

Huomattavasti pienikokoisempi Hughes sen sijaan loukkasi itseään heti kisojen alussa ja palasi kehiin vasta pudotuspeleissä, joissa otteet eivät häikäisseet.


Amerikkalainen pelaa keskushyökkääjänä. Kakko taas viihtyy useimmiten laidalla mutta kykenee hallitsemaan myös keskikaistan, kuten tällä kaudella SM-liigassakin on jo ajoittain nähty. Se nostaa hänen arvostustaan NHL-seurojen silmissä.

Nykyisistä NHL-tähdistä Kakkoa on verrattu Auston Matthewsiin. Suomalainen on itsekin kertonut seuranneensa ja ihailleensa Toronton tähtisentterin edesottamuksia.

Hughesin on puolestaan sanottu muistuttavan Chicagon supertaitavaa Patrick Kanea.


NHL:n varaustilaisuus järjestetään ensi kesäkuussa sattumoisin Vancouverin Rogers Arenassa. Siis samalla näyttämöllä, jolla Kakko ratkaisi nuorten MM-kullan.

On selvää, että päättynyt MM-turnaus nosti roimasti Kakon osakkeita taistelussa ykkösvarauksesta.

Vasta kevään tosipelit kuitenkin ratkaisevat, onko TPS:n hyökkääjästä historian ensimmäiseksi suomalaiseksi ykkösvaraukseksi. Nuorten MM-turnaus osoitti, että siihen on kaikki mahdollisuudet.

Toistaiseksi historiassa suomalaispelaaja on varattu maailman kovimpaan kiekkoliigaan korkeimmillaan toisena: Kari Lehtonen (2002), Aleksander Barkov (2013) ja Patrik Laine (2016).

Mikäli Kakko pelaa samanlaisen kevään kuin Patrik Laine edellisen nuorten MM-kullan jälkeen, ykkösvarauksesta ei pitäisi olla epäselvyyttä.

Faktat

Kaapo Kakko

Syntynyt: 13.2.2001 Turussa
Pituus: 187 cm
Paino: 86 kg
Pelipaikka: Vasen laitahyökkääjä/keskushyökkääjä
Kätisyys: Left
Seura: TPS
Saavutukset: Alle 18-vuotiaiden MM-kulta (2018), alle 20-vuotiaiden MM-kulta (2019).

Jack Hughes

Syntynyt: 14.5.2001 Orlandossa, USA:ssa
Pituus: 179 cm
Paino: 76 kg
Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Kätisyys: Left
Seura: USA:n kansallinen kehitysohjelma
Saavutukset: Alle 18-vuotiaiden MM-hopea ja MVP (2018), alle 20-vuotiaiden MM-hopea (2019).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt