Hannu Jortikka latasi vahvan kannanoton jääkiekon asemasta Suomessa: ”Turha kaunistella, meille ollaan kateellisia siitä” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Hannu Jortikka latasi vahvan kannanoton jääkiekon asemasta Suomessa: ”Turha kaunistella, meille ollaan kateellisia siitä”

Hannu Jortikka otti kantaa keskusteluun Eeli Tolvasesta.

Julkaistu: 7.1.2019 10:17

Hannu Jortikka kommentoi värikkääseen tyyliinsä Nuorten Leijonien mestaruutta.

Hannu Jortikka korosti onnistuneen maalivahtipelin merkitystä nuorten kiekkomestaruudessa. Ukko-Pekka Luukkonen torjui mainiosti.

– Nyt maalivahtipeli oli oikeasti kunnossa eikä torjumassa ollut vain jonkun NHL-seuran varaus siltä tai tolta kierrokselta, Jortikka kommentoi.

– Maalivahtimme oli oikeastaan maaginen peleissä Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, hän jatkoi.

Jortikka nosti esiin myös puolustuksen johtohahmot.

– Urho Vaakanainen ja Henri Jokiharju olivat hurjia vahvistuksia. Oli onni, että Suomi sai käyttöönsä NHL-pelaajat. Monesti ei edes AHL:stä ole aina saatu pelaajia nuorten maajoukkueen käyttöön.

Kiitosta saivat myös hyökkääjät.

– Meillä on hirveä määrä talenttia hyökkäyspäässä, esimerkiksi Kaapo Kakko ja Rasmus Kupari.

Jortikka otti kantaa myös Eeli Tolvaseen, josta odotettiin joukkueen maalipyssyä. Tolvaselta ei maaleja nähty, mutta Jortikka antoi silti hänelle tunnustusta.

– Tolvasen kohdalla keskustelu menee vähän harakoille, jos puhutaan, että hänen pitäisi vain seistä jossain tietyssä paikassa maaleja ampumassa. Nyt hän pelasi viimeisessä pelissä joukkueelle, pystyi tekemään peliä ja rauhoittamaan sitä. Huippupelaajat pystyvät tällaiseen, he ovat muuntautumiskykyisiä, Jortikka kehui.

Mestarivalmentaja Hannu Jortikalla on vahvoja näkemyksiä.

Jortikka näkee, että nuorten maajoukkue on hyötynyt valtavasti siitä, että SM-liigassa pelaa nykyisin poikkeuksellisen paljon nuoria kykyjä.

– Jokainen voi toki miettiä sitä, mistä se johtuu, että SM-liiga on täynnä erittäin nuoria pelaajia, Jortikka heitti.

– Joka tapauksessa nämä nuoret ovat ammattivalmennuksessa ympäri vuoden ja pelaavat kovia pelejä miehiä vastaan. Se on selvästi etu.

Jortikka myös kokee, että Suomessa paras ”urheilija-aines” valitsee lajikseen jääkiekon.

– Turha sitä on kaunistella. Jääkiekolle ollaan jopa kateellisia tästä asiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?