MM-finaalin ratkaissut Kaapo Kakko pelaa poikkeuksellisella mailalla – ei muuta tapojaan ”kirveelläkään” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

MM-finaalin ratkaissut Kaapo Kakko pelaa poikkeuksellisella mailalla – ei muuta tapojaan ”kirveelläkään”

Julkaistu: 7.1.2019 6:15

Nuorten MM-finaalin ratkaisseen Kaapo Kakon maila herättää huomiota.

Hänen työvälineensä on nimittäin 187-senttiselle jääkiekkoilijalle harvinaisen lyhyt.

Kaapo Kakon, 17, hyvin tuntevien valmentajien mukaan mailan pituudesta on keskusteltu pelaajan kanssa vuosikaudet sekä TPS:ssä että maajoukkueissa, mutta taitopelaaja Kakko on pitänyt päänsä.

Mailan mitta on tullut jääkiekkoon toisesta lajista.

– Kaapohan tykkää käydä salibandyn vapaavuoroilla pelaamassa ja veivaamassa. Hän kokee, että lyhyen mailan kanssa on kivempi kikkailla. Se ei kyllä kirveelläkään sitä pidennä! Kakkoa ensimmäisen kerran jo TPS:n D-junioreissa valmentanut Anatoli Bogdanov junior sanoo.

Kaapo Kakko, 17, on koko uransa saanut kuulla palautetta mailastaan.

Pidempi maila toisi Kakolle lisää ulottuvuutta ja voimaa laukaukseen. TPS:n johto on Saku Koivua myöden MTV:n mukaan kehottanut Kakkoa opettelemaan pelaamaan pidemmällä työkalulla, mutta pelaaja on pitänyt päänsä.

– Olemme me jokusen sentin siihen joskus saaneet lisää, TPS:n juniorien valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi sanoo.

Suoraniemen mukaan asialla ei kuitenkaan ole suurta väliä, kun Kakko tekee maaleja nykyiseen tahtiin. Hän on MM-kisojen osumien lisäksi tehnyt jo yhdeksän SM-liigamaalia tällä kaudella.

– Hän kuitenkin päättää mailansa mitan lopulta itse, ja tällä kertaa hänen mailansa toi maailmanmestaruuden. Se on hieno juttu, Suoraniemi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?