Kapteeni Aarne Talvitie raahautui yksijalkaisena nostamaan mestaruuspokaalin – kertoo kipeästä päätöksestä MM-finaalin aikana - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kapteeni Aarne Talvitie raahautui yksijalkaisena nostamaan mestaruuspokaalin – kertoo kipeästä päätöksestä MM-finaalin aikana

Aarne Talvitie pääsi kapteenina nostamaan voittopokaalia.

Julkaistu: 6.1.2019 8:40

Suomen kapteeni Aarne Talvitie loukkaantui MM-finaalissa.

Nuorten Leijonien taisteluilmeen ruumiillistuma nuorten MM-kisojen finaalissa oli kapteeni Aarne Talvitie.

Talvitie loukkaantui toisessa erässä harmittoman näköisessä tilanteessa. Pian tällin jälkeen Talvitie linkkasi pukukoppiin.

Kapteeni kävi koettamassa jalan pitävyyttä erän alussa jäällä, mutta palasi nopeasti koppiin. Talvitie palasi otteluun viisi minuuttia ennen toisen erän loppua, mutta ei pystynyt jatkamaan ottelua loppuun.

– Polvi jotenkin vääntyi. En tiedä mitä kävi tarkemmin. Laitettiin aika hyvät teippaukset, että sillä pystyi vähän aikaa pelaamaan. Kolmannessa erässä puolivälissä jotenkin polvi muljahti uudestaan ikävästi. Siinä vaiheessa tajusin, että musta on enemmän haittaa kuin hyötyä, sanoi Talvitie.

Puudutuspiikkejä korjausoperaatiossa ei käytetty.

– Ei siinä oikein ollut mitään tehtävissä. Laitettiin jäitä ja teipattiin alkuun. Näytti, ettei polvi mennyt pahasti. Palasin jäälle, vedin yhden käännöksen ja huomasin, ettei polvi oikein kestä. Sanoin fyssarille, että laita teippaukset tiukemmalle, Talvitie kertasi

– Pari kertaa vaihdettiin teippaukset, mutta se ei vaan pysynyt kasassa. Polvi antoi vain periksi. Siinä vaiheessa oli pakko hyväksyä tosiasiat, Talvitie kertasi.

Talvitie ei pelannut ottelua loppuun, mutta kippari jäi penkille kannustamaan joukkuettaan.

– Pakko siihen oli jäädä. Ensinnäkään hermot eivät kestä seurata peliä kopissa telkkarin ruudusta, joten oli pakko mennä penkille. Halusin tsempata kavereita ja kaikkeni siihen annoin.

Suomi juhlii historian viidettä maailmanmestaruutta.

Talvitie hehkutti joukkueensa uskomatonta kasvua maailmanmestariksi ja joukkueen ilmapiiriä.

– Ruotsia vastaan hävityn avauspelin jälkeen tuli sellainen fiilis, että ei saamari. Me ollaan täällä voittamassa ja nyt pitää vähän muuttaa peliä. Todella hienosti jätkät pelasivat. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka hieno joukkue tämä on.

– Ihan käsittämätöntä, että pystyimme nostamaan pelin tasoa tuolla tavalla, ja lopulta voittamaan tämä turnaus.

Talvitie pääsi historian viidentenä suomalaiskapteenina nostamaan nuorten MM-kisojen mestaruuspokaaliin ilmaan. Kannu nousi räväkästi kohti Rogers Arenan kattoa vapautuneen huudon kera.

– Ei siinä tajua, mitä tapahtuu. Ihan käsittämätöntä. Kun pari päivää on kulunut, alkaa vasta tajuta mitä on saavutettu ja miten harvinaista tämä on. Tämä oli meidän jengi. Me ansaitsimme tämän, Talvitie hehkutti.

Suomen kultajuhlissa kapteeni on myös isossa roolissa.

– Totta kai mä olen seremoniamestari. Näytän miten hommat hoidetaan. Mä olen last man standing, totta kai, virnisti Talvitie.