Superlupaus Kaapo Kakko nousi MM-sankariksi – pelikellon aika tuli yllätyksenä: ”Vasta jälkeenpäin näin” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Superlupaus Kaapo Kakko nousi MM-sankariksi – pelikellon aika tuli yllätyksenä: ”Vasta jälkeenpäin näin”

Kaapo Kakko ratkaisi MM-kullan Suomelle.

Julkaistu: 6.1.2019 7:23

Kaapo Kakosta tuli tuorein suomalainen kultasankari.

Kaapo Kakko liittyi varhain sunnuntaiaamuna Suomi-kiekon komealle listalle, kun 17-vuotiaasta superlupauksesta tuli tuorein nuorten MM-kullan ratkaissut pelaaja.

Kakon lisäksi MM-kullan ovat ratkaisseet Niklas Hagman vuonna 1998, Rasmus Ristolainen 2014 ja Kasperi Kapanen 2016.

Kakko iski 3–2-voittomaalin Yhdysvaltojen verkkoon vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Maali räjäytti Rogers Arenan yli 17 000 katsojan huutomyrskyyn, ja bileet olivat pystyssä.

Median eteen asteli nuorukainen, joka ei meinannut saada sanoja suustaan leveän hymyn takaa.

– Vasta jälkeenpäin näin, että kellossa oli niin vähän aikaa. En tiedä… emmä täs kauheasti mittä ossa sanoo, onnesta soikeana ollut Kakko kuvaili kultaista maaliaan.

– Ihan huikea fiilis! Ei voi muuta sanoa.

MM-finaalissa Kakko näytti, miksi hänestä puhutaan ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden potentiaalisena kärkinimenä. Finaalin vastustajan riveissä pelasi tällä hetkellä ennakkolistojen kärjessä komeileva Jack Hughes.

MM-finaalissa Kakko jätti tylysti Hughesin, 17, varjoonsa, mutta ”kilpaveljen” kohtaamisesta Kakko ei omien sanojensa mukaan saanut mitään lisässytykettä.

– Paljon siitä puhuttiin ja puhuttiin jo ennen ekaa USA-peliä, mutta valmistauduin vain tähän peliin, niin että otamme MM-kultaa, Kakko sanoi.

Suomen nousu MM-kultaan oli mieletön kasvutarina. Iskukykyinen joukkue haki peliään alkusarjassa, mutta pudotuspeleissä Suomi oli kivikova nippu.

– Vähän tuli negatiivista palautetta alkusarjasta, mutta näytimme, että pystymme voittamaan koko homman. Uskoimme siihen koko ajan. Sisu oli olemassa alusta alkaen, Kakko vakuutti.

Voitto Kanadasta puolivälierässä oli tarvittava lähtölaukaus.

– Se oli iso peli. Se peli toi paljon lisää meidän joukkueeseen. Jos se oltaisiin hävitty, ei olisi niin kivaa kuin nyt on, myhäili Kakko.

1. erä: maaliton.

2. erä: 31.31 Jesse Ylönen (Oskari Laaksonen–Valtteri Puustinen) 0–1 yv.

3. erä: 46.00 Otto Latvala (Aleksi Heponiemi–Rasmus Kupari) 0–2, 47.01 Alexander Chmelevski (Jack Hughes–Noah Cates) 1–2, 48.47 Josh Norris (Alexander Chmelevski–Noah Cates) 2–2, 58.34 Kaapo Kakko (Anton Lundell–Henri Jokiharju) 2–3.

Jäähyt yhteensä: USA 3x2 min, Suomi 5x2 min.

Maalivahtien torjunnat: Cayden Primeau USA 28/31 torjuntaa, Ukko-Pekka Luukkonen Suomi 26/28 torjuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?