Suomen tähti Eeli Tolvanen metsästää harvinaista tuplamestaruutta finaalissa USA:ta vastaan: ”Ne eivät tykkää, kun...”

Julkaistu:

Nuorten MM-kisat
Nuorten Leijonien MM-turnaus huipentuu finaaliin Kanadassa.
Tästä alkaa tulla jo tapa. Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen päätöspäivä, joka huipentuu finaaliin, jossa toisena osapuolena on Suomi.

Nuoret Leijonat pelaa varhain sunnuntaiaamuna jo kolmannen kerran nuorten MM-turnauksen finaalissa kuuden viime vuoden sisään.

Tuorein finaalipaikka varmistui, kun Suomi murskasi välierässä Sveitsin 6–1 varhain lauantaiaamuna Vancouverissa.

Ensi yönä Suomen aikaa kolmelta alkavassa finaalissa Suomi kohtaa Yhdysvallat.
Suomen nousu MM-finaaliin ei ollut mutkaton, mutta joukkue on osoittanut kovaa henkistä kanttia pelaamalla kovimmissa paikoissa turnauksen parhaat pelinsä.

– Turnauksen alku oli tahmea. Kukaan ei uskonut meihin, mutta joukkueena olemme pysyneet yhdessä ja taistelleet vaikeiden hetkien läpi. Kanada-ottelu oli meiltä jo hyvä. Olemme varmasti valmiita finaaliin, vakuutti Suomen tähtihyökkääjä Eeli Tolvanen.

Voitot puolivälierässä ja välierässä ovat nostaneet itseluottamuksen Nuorten Leijonien kopissa kattoon.

– Voi sanoa, että pääsemme ihanteellisessa tilanteessa finaaliin. Välierässä näki, että kaikki olivat hyvällä fiiliksellä ja nauttivat pelaamisesta. Tuli heiteltyä vähän lättyä ja muutenkin näki, että itseluottamus on korkealla joka jätkällä. Finaalissa pitää jatkaa samalla tavalla, Tolvanen sanoi.
Tolvanen tosin painotti, ettei finaalista Yhdysvaltoja vastaan kannata tehdä elämää suurempaa ottelua.

– Meidän pitää lähteä sillä ajatuksella, että se on vain yksi peli muiden joukossa. Ei siitä kannata ottaa liikaa stressiä. Totta kai siitä saa lisää boostia, kun tietää, että se on viimeinen peli tässä turnauksessa ja haluamme päättää sen voittoon.

Sveitsi-ottelun tapaan ottelun alku antaa paljon suuntaviivoja. Vastaan tulee huomattavasti laadukkaampi joukkue kuin Sveitsi, mutta jos Suomi pystyy aloittamaan samanlaisella pelitunteella ja kurinalaisuudella MM-finaalin, sinivalkoiset ovat vahvoilla.

– Pitää vain aloittaa samalla tavalla. Pitää olla valmis heti alusta asti kamppailemaan, ehkä pari kovaa pommia ja päästä sitä kautta jenkkien ihon alle. Ne eivät tykkää kun tullaan kovaa päälle, sanoi Tolvanen, mutta muistutti myös samaan hengenvetoon kärsivällisyyttä.


– Pelin rakenne on meidän isoin vahvuus Yhdysvaltoja vastaan. Meillä on paljon nopeutta ja taitoa hyökkäyksessä sekä laadukas puolustus. Totta kai veskaria ei voi unohtaa. Ukko-Pekka Luukkonen on ollut loistava koko turnauksen ajan.

Tolvasella on palkintokaapissa entuudestaan alle 18-vuotiaiden MM-kulta, mutta alle 20-vuotiaissa menestystä ei ennen tätä turnausta tullut.

Nyt Tolvasella on harvinainen mahdollisuus nousta tuplamestarien kultakerhoon.

– En halua ajatella sitä vielä. Hommat ovat vielä kesken. Finaalista tulee kova kamppailu.

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen loppuottelu käynnistyy lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03. IS seuraa jännittävää ottelua hetki hetkeltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt