Nuorten Leijonien ylivoimaa taivastellaan Sveitsissä – pelin aikana otsikot varasti myös Ari Sulander

Julkaistu:

nuorten mm-kisat
MM-välierä sai Sveitsissä näyttävästi palstatilaa.
Suomi käveli MM-välierässä Sveitsin yli. Murskaava 6–1-voitto tuli näytöstyyliin, eikä Nuoret Leijonat jättänyt selittelyille sijaa.

Suomi latoi avauserässä Sveitsin verkkoon neljä maalia, kaikkien aikojen ennätyksen alle 20-vuotiaiden MM-välierässä.

Jääkiekko on Sveitsissä kasvanut vuosi vuodelta. Katsaus maan valtalehtiin osoittaa, että myös nuorten turnaus on osattu huomioida kiekkomaan tavoin.

Maan suurimmista sanomalehdistä sekä 20 Minuten että Blick pitivät MM-välierän näyttävästi esillä etusivuillaan. Aihe oli pääuutisten joukossa.

Pettymys oli suuri, sillä Blick julisti 1. erän jälkeen ottelun saaneen kauhualun. Molemmat lehdet otsikoivat juttunsa heti pelin jälkeen varsin samankaltaisin sanoin. Sveitsi jäi vaille mahdollisuuksia.

– Unelma finaalista murskautui, 20 Minutenissa kirjoitettiin.

Neue Zürcher Zeitung ei uutisoinut pelitilanteesta ottelun aikana, mutta otsikko ilman mahdollisuuksia jääneestä Sveitsistä ilmestyi etusivulle pian ottelun jälkeen.

Pelin aikana MM-välierästä ei näkynyt zürichiläislehden sivuilla merkkiäkään. Entistä leijonaveskaria Ari Sulanderia ja hänen tuomaansa taikaa sen sijaan hehkutettiin isoin kirjaimin urheilusivuilla. Jokerien ja ZSC Lionsin legenda oli paikalla Lionsin kotiareenassa Hallenstadionilla, kun zürichiläiset jyräsivät 4–0-voittoon Bielistä.


Sveitsin kansalaisuuden saanut nelinkertainen SM-kultamitalisti Sulander juhli ZSC:ssä neljästi Sveitsin mestaruutta. Leijonissa hän voitti MM-kultaa 1995, hopeaa 1998 ja 1999 sekä pronssia 2000. Sulander on myös olympiamitalisti Naganosta 1998, jolloin hän torjui Kanadan nurin pronssipelissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt