Tampereen kokaiiniliigan pääsyytetyn puhelimesta löytyi vastenmielinen video – hakattu mies aneli turhaan armoa - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Tampereen kokaiiniliigan pääsyytetyn puhelimesta löytyi vastenmielinen video – hakattu mies aneli turhaan armoa

Rikollisryhmän päätekijäksi epäilty mies pahoinpiteli ”juoksupoikansa” ja uhkaili tätä.

Kuvakaappauksia videolta, jossa pääsyytetty pahoinpitelee toista henkilöä Tampereella.

2.1.2019 20:56

Tampereen kokaiinivyyhdin päätekijäksi syytetyltä iranilaistaustaiselta mieheltä (henkilö A) takavarikoidusta matkapuhelimesta löytyy video, jossa hän pahoinpitelee vuonna 1993 syntyneen miehen (henkilö B).

Video on kuvattu Pispalan uittotunnelin maisemissa. B istuu puiston penkillä, kun A nuhtelee häntä kovin sanoin ja käyttää väkivaltaa.

Poliisin esitutkinnassa tuli ilmi, että B on velkaantunut ravintolabisnesten, huumausainekauppojen ja rahalainojen vuoksi ainakin 140 000 euroa.

Esitutkintamateriaalissa todetaan, että A:han kohdistettu telekuuntelu ja tarkkailu osoitti, että A käyttää B:tä ns. juoksupoikanaan huumausainekaupassaan.

A toteaa pelastaneensa B:n ”jätkiltä” ja kysyy, miten tämä aikoo hoitaa ”asioita jatkossa”.

– Oisko mun pitänyt jättää sut jätkille? Mä oon pelastanut sut monesta paikasta. Ne olis vienyt sut auton mukaan ja kierrättänyt ympäri Suomee. Sä olisit vieläkin istumassa niiden kanssa saatanan rotta.

B ei ole kuulustelussaan halunnut kommentoida poliisin tulkintaa siitä, että A on ostanut mainitsemiltaan ”jätkiltä” B:n velan.

Esitutkintapöytäkirjassa mainitaan, että on syytä epäillä, että A:n kertomus B:n pelastamisesta tarkoittaa B:n huumausainevelkojen ja muiden velkojen ostamista A:n kertomilta jätkiltä.

Videolla A tylyttää B:tä verbaalisesti siitä, että B on ”sooloillut” A:n selän takana.

Videolla näkyy, kuinka A potkii B:tä välillä päähän ja kylkiin, kun B istuu penkillä. Hän myös lyö ja läpsii B:tä.

– Miks sää teet selän takana semmosia mistä mä oon sua kieltänyt, mikä tää X:n pikkuveli, se on pyytänyt sulta 5 grammaa ja sä oot vienyt 20 grammaa ja sanonut että tuo rahaa, A kyselee.

– Pikkupoika enks mää oo kieltänyt et älä anna kellekään lapsille ja älä anna kellekään tämmösille mitään mitä ei kuulu, anna semmosille joilla on rahaa antaa ja ne on aikuisia..miks sää jollekin pikkupojalle?

Päätekijäksi syytetty sanoo B:tä useita kertoja ”koiraksi”.

– Jengi sanoo keskustassa että ne on saanut lantrattua viinaa. Sä oot itte tehnyt sen. Sä oot mennyt hakeen euroja sillä rahalla ja makseleen velkoja mun selän takana. V**un koira. Sä oot mennyt mun selän takana tekeen paskaa.

Poliisin tulkinnan mukaan ”lantrattu viina” tarkoittaa B:n myymää jatkettua kokaiinia, josta A on saanut reklamaatioita. B totesi kuulusteluissa, että poliisin tulkinta pitää paikkansa.

Pääsyytetty uhkailee videolla myös B:n perhettä.

– Mun teki mieli viedä sut järvelle ja oikeesti hukuttaa sut sinne. Mä vannon. Ja mun tekis nytkin vielä mieli tehdä se. Sä oot niin v**un munaton pelle.

– Mä tiedän sun koko perheen. Mä sanon tän nyt. Mä en oo ikinä sotkenut perheitä, mä sotken sut nyt siihen. Sä oot niin vakavilla. Sun luotto on mennyt mun silmissä nollaan. Nyt mä epäilen, sä oot jopa kyttien koira.

Tämän jälkeen päätekijäksi epäilty käy jälleen käsiksi B:hen, joka pyytää armoa.

– Älä pliis enää, B toistaa moneen kertaan.

– Päästä, se riittää, videon kuvaaja sanoo, kun A vääntää B:n kättä.

B kertoo veloistaan ja velkakierteestään, mutta päätekijäksi epäilty ei sulata selityksiä.

– Mä en luota suhun enää. Sulla ei tuu enää oleen autoo. Sulla ei tuu enää oleen mitään. Sulla ei tuu oleen linkin linkkiä. Sä vaihdat puhelinnumerot, kukaan mun kavereista ei enää soita sulle. Ja toi video mikä nyt kuvataan, mä annan sen joka v**un ikiseen paikkaan, et kaikki tietää kuka sää oot.

Päätekijäksi epäilty spekuloi seuraavaksi mahdollisella ”vasikoinnilla” ja sillä, ”jos kytät tai mitä vaan sattuu”.

– Jos sä katoot, kaikki tietää mitä sit seuraavaks tapahtuu. Koska jos mä joudun koppiin, tai mulle jotain sattuu, kaikki tietää että sä oot sen rotannut. Koska sun luottamus on mennyt mun silmissä.

– Nyt seuraavan vuoden aikana, mitä vaan mulle sattuu niin kaikki tietää et se oot sinä sen takana.

Vuonna 1984 syntynyt iranilaismies on syytettynä mm. törkeästä huumausainerikoksesta. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Lehterä syytettyjen penkillä

A on pääepäiltynä vyyhdissä, jossa yhtenä syytettynä on NHL-kiekkoilija Jori Lehterä. Lehterä on syytettyjen penkillä huumausainerikoksesta. Hänen syytetään ostaneen 6–8 grammaa kokaiinia viime kesän aikana.

Todistusaineistoon lukeutuu kaksi nauhoitettua Lehterän ja A:n välistä puhelua. Puheluissa Lehterä on pyytänyt A:ta käymään luonaan. Kun A oli Helsingissä, Lehterä kysyi häneltä, voisiko B tulla käymään luonaan Jämijärvellä.

Kuulusteluissa Lehterä kiisti tilanneensa A:lta kokaiinia tai yrittäneensä tilata B:ltä kokaiinia. Lehterän mukaan hän tiedusteli A:n kautta B:tä luokseen ”varmaan pihahommiin”.

B on kuulusteluissa nimennyt Lehterän yhdeksi kokaiinin ostajista. Lehterän kertomus on päinvastainen. Hän on kiistänyt syyllistyneensä minkäänlaisiin rikoksiin.

Lehterän mukaan hän on tutustunut päätekijäksi syytettyyn 3–4 vuotta sitten katulätkäturnauksessa. Lehterä myös sanoi poliisille maksaneensa A:n vieroitushoidon 1,5 vuotta ennen elokuussa 2018 tehtyjä kuulusteluita.

Poliisin esitutkinnassa tuli ilmi, että A on muuten ollut tekemisissä myös useiden muiden tunnettujen jääkiekkoilijoiden kanssa.

– Varmaan sen takia kun se on ihan mukava ja sosiaalinen tyyppi. Se tuntee paljon ihmisiä, Lehterä vastasi kuulusteluissa.

IS ei julkaise poliisin esitutkintamateriaalista löytynyttä videota sen väkivaltaisuuden vuoksi.

Juttuun lisätty klo 23.26: A on kiistänyt syyllisyytensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?