Venäläismedia: Entinen NHL-pelaaja riehui humalassa lentokoneessa – löi lentoemäntää ja aiheutti hätälaskun

Julkaistu:

Jääkiekko
Sotshista Moskovaan matkalla olleen reittikoneen piti tehdä suunnittelematon laskeutuminen.
Tunnettu venäläinen ex-jääkiekkoilija aiheutti kännisellä riehumisellaan ylimääräisen välilaskun Sotshista Moskovaan edenneellä lennolla, kertovat venäläislähteet.

Kone joutui tekemään hätälaskun Voronezhin kaupungin lentokentälle, jossa poliisit ryntäsivät lentokoneeseen ja ottivat kiekkoilijan kiinni.

Tapauksesta uutisoivat ainakin venäläiset Interfax, Sport-Ekspress ja Championat.com. Interfax ja Sport-Ekspress kirjoittivat asiasta ilman pelaajan nimeä, mutta Championat.comin mukaan kyseessä on 37-vuotias Oleg Saprykin. Hän on voittanut maailmanmestaruuden ja pelannut yli 300 NHL-ottelua.

Saprykin kiekkoili huipputasolla viimeksi kaudella 2015–2016.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan ykkösluokassa matkustanut jääkiekkoilija nautti lennon aikana alkoholia, ja kuppi meni nurin siinä vaiheessa, kun lentoemännät eivät suostuneet tarjoilemaan hänelle enää lisää viskiä. Kiekkoilija alkoi huutaa ja raivota.

Miestä ei saatu rauhoittumaan, ja lopulta hän löi yhtä lentoemäntää sellaisella voimalla, että tämä kaatui koneen käytävälle ja sai ruhjeita. Mies myös rähinöi viereisellä penkillä istuneen matkustajan kanssa.

– Humalassa ollut mies häiritsi yleistä järjestystä ja käytti loukkaavaa kieltä muita matkustajia ja lentohenkilökuntaa kohtaan. Sen johdosta lentokoneen kapteeni päätti tehdä hätälaskun Voronezhiin, sanoi Venäjän sisäministeriön edustaja Irina Volk urheilulehti Sport-Expressille.

Poliisi tutkii miehen riehuntaa Venäjän huliganismilain rikkomisena.

Lento pääsi jatkamaan matkaansa kohti Moskovaa sen jälkeen, kun mies oli saatu pois koneesta.