Eeli Tolvasen vitsistä tuli totta nuorten MM-kisoissa – ”Hienoa, että Suomi-kiekko tuottaa tällä hetkellä tuollaisia”

Julkaistu:

Nuorten MM-kisat
Suomen nuorten MM-joukkueen nuorimmat pelaajat ovat nousseet eturiviin.
Suomen nuorten MM-joukkueen tähtipelaajiin kuuluva Eeli Tolvanen, 19, vitsaili ennen MM-turnausta, että joukkueen nuoret ”häkkipäät” ottavat komennon jossain vaiheessa turnausta ja alkavat näyttää ”konkareille” mallia.

Kolmen ottelun jälkeen vitsistä on tullut täyttä totta.

Suomen joukkueen nuorimmat pelaajat, vuonna 2001 syntyneet Kaapo Kakko, Anton Lundell ja Ville Heinola joutuvat pelaamaan muista poiketen vielä ristikkokypärillä, mutta he ovat nousseet eturiviin johtamaan ennakkoluulotonta marssia kohti MM-kultaa.

– Kaikki ovat erittäin hyviä ja tervepäisiä pelaajia. Hienoa, että Suomi-kiekko tuottaa tällä hetkellä tuollaisia. Varmasti näemme heidät vielä tulevaisuudessa isoissa valoissa. Pojat ovat huippupelaajia ja tulevia NHL-tähtiä, päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

– Nyt pitää vain muistaa, että työmäärä jatkuu.

Ennen turnausta eniten huomiota keräsi Kakko, 17, joka on NHL:n ensi kesän varaustilaisuuden kuumimpia nimiä. Kakko on näyttänyt MM-jäillä, ettei kova hehkutus ole ollut turhaa.

TPS:ssä vahvaa jälkeä tällä kaudella tehnyt superlupaus on ollut MM-kisoissa Suomen paras hyökkääjä, vaikka vastassa on ollut pari vuotta vanhempia pelaajia. Kakolle tässä ei ole mitään uutta. Lahjakkaalla hyökkääjällä oli isot odotukset kauden tärkeimpään tapahtumaan.

– Tämä on minulle iso mahdollisuus ja hyvä näytönpaikka, kun pääsen pelaamaan isossa roolissa, Kakko myhäili.

Kakko, Lundell ja Heinola olivat jo ennen MM-turnausta vastuurooleissa seurajoukkueissaan, joten pelaaminen isossa roolissa heti ensimmäisessä U20-turnauksessa ei ole uusi tilanne.

– Kaikki ovat tottuneet pelaamaan kärkirooleissa aiemmin. Tässä turnauksessa riittää, että pelaamme omalla tasollamme, Kakko sanoi.


Helsingin IFK:ssa tällä kaudella säväyttänyt Lundell, 17, on kolmikosta ainoa, joka ei ole varauskelpoinen vielä ensi kesänä, sillä hän on syntynyt loppuvuodesta.

MM-jäillä on kuitenkin nähty, miksi Lundellista puhutaan jo nyt potentiaalisena top 3 -varauksena kesän 2020 varaustilaisuuteen.

Kolmikon yllättävin pelaaja on ykkösparissa Henri Jokiharjun kanssa pelaava Heinola. Rauman Lukon luottopakkeihin kuuluva Heinola, 17, on nostanut isosti profiiliaan Kanadan MM-turnauksessa.

Heinola itsekin myönsi, ettei U20-turnaus ollut ensimmäisenä mielessä ennen tämän kauden alkua.

– Aloitin A-junnujen mukana kauden, mutta pääsin SM-liigajoukkueen mukaan aika nopeasti. Pikkuhiljaa tämäkin turnaus alkoi pyöriä enemmän mielessä, Heinola kertoi.

– Yllättävän hyvin olen saanut enemmän ja enemmän roolia. Olen pystynyt pelaamaan hyvin vahvuuksillani. Pelaaminen liigassa on auttanut. Täällä on aika samantyylistä peliä. Olen vain pyrkinyt pelaamaan viisauden kautta.

Suomen valmennustiimille Heinolan väkevä alku ei ollut yllätys.

– Hän on pelannut jo SM-liigassa erittäin hyvin. Meille ei ole yllätys, että hän on pelannut erittäin hyvin myös täällä, Ahokas sanoi.

Suomi kohtaa Yhdysvallat alkulohkon päätösottelussa uudenvuodenyönä kello 5.30 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt