Eeli Tolvasen maalihanat tukossa MM-jäillä – ”Tänään alkoi jo naurattaa”

Julkaistu:

alle 20-vuotiaiden mm-kisat
Suomen ykköspyssyn maalitili on edelleen avaamatta.
Tämä oli se nuorten MM-turnauksen alkulohkon ottelu, missä Suomen ykköstykkien maalihanat piti viimeistään aueta, mutta toisin kävi.

Suomen 5-0-voittoon päättyneen Kazakstan-ottelun jälkeen sinivalkoisten pelätyimmän maalinsylkijän Eeli Tolvasen maalisarake näyttää edelleen nollaa.

Tolvanen, 19, lähti Kanadan MM-jäille näyttämään, että pystyy kantamaan kärkihyökkääjän roolia myös U20-kinkereissä, mutta tämän vuoden turnauksen alku muistuttaa erehdyttävästi viime talvea, jolloin Tolvanen tuskaili maalien kanssa Buffalossa.

Kazakstania vastaan Tolvasella oli jopa kaksi läpiajoa, mutta loistavan ottelun pelannut ykkösvahti Demid Jeremejev nollasi Nashville Predatorsin huippulupauksen molemmilla kerroilla. Tolvasesta näki jäällä, että maalipaikkojen tuhlailu alkoi jo kiristää.

– Kyllä se siinä tilanteessa kiristää, kun ei läpiajostakaan uppoa. Tänään alkoi jo naurattaa, kun oli niin paljon paikkoja eikä mistään mennyt sisään, Tolvanen sanoi ottelun jälkeen.

– Kaverin veskari pelasi hyvin. Sinne pitää nostaa myös hattua.

Tolvanen tunnetaan puhdasverisenä maalintekijänä, mutta tällä kaudella maaliverkot eivät ole heiluneet tiiviisti AHL:n ja NHL:n puolella.


Ennen MM-turnausta Tolvasella oli 24 AHL-ottelusta neljä maalia kasassa. Nashvillen riveissä Tolvanen teki neljässä ottelussa yhden maalin.

– Olen tällä kaudella keskittynyt aika paljon puolustuspelaamiseen Pohjois-Amerikassa ja pienen kaukalon peliin. Haluan kehittyä siinä. En ole kuitenkaan huolissani maalittomuudesta. Taidot ovat vielä tallessa, ja kyllä ne maalit sieltä vielä tulevat. Pitää olla vain huolellisempi ja luottaa itseensä. Ei saa hermostua, Tolvanen painotti.

– Olen oppinut olemaan kärsivällisempi tänä vuonna, koska peli AHL:ssä on aika grindaamista. Siellä ei hirveästi saa näyttää tunteitaan. Tässä turnauksessa se on vähän vaikeampaa, kun on maalintekijän rooli ja yrittää auttaa joukkuetta sitä kautta.

Tolvasen lisäksi Suomen nimekäs ykkösketju (Tolvanen-Rasmus Kupari-Aleksi Heponiemi) hakee edelleen tehojaan. Ketju sai sentään avausmaalin tehtyä Kazakstan-ottelun päätöserässä, mutta kokonaisuutena ketjun yhteispeli on vielä kaukana parhaasta.

Tolvanen näki, että ketju otti Kazakstania vastaan askeleita oikeaan suuntaan.

– Oli vaikea peli. Paikkoja oli paljon, mutta ei saatu sisään. Saimme luotua kuitenkin paikkoja. Pitää olla jatkossa paremmin hereillä kakkoskiekoissa, niin olisimme voineet tänäänkin tehdä muutaman maalin enemmän.

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas ei ollut erityisen huolissaan ykkösnyrkkinsä pelaamisesta kahden ottelun jälkeen, vaikka tehot ovat vielä kateissa.

– Heillä oli varmaan 9-10 huippupaikkaa tässä pelissä. Jos niistä olisi 3-4 tehty, niin te kyselisitte ihan eri asioita, totesi Ahokas.

– Turha tästä mitään tragediaa kannattaa tehdä, kun voitetaan 5-0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt