Jääkiekko

Pikkuleijonien lupaus on tv:stä tuttujen sporttivanhempien lapsi – esiintyi myös itse aikanaan Pikku Kakkosessa

Julkaistu:

Pikkuleijonat
Vanhempien esimerkki vie Pikkuleijonien Oskari Laaksosta kohti NHL:ää.
Kiekkoammattilaiseksi pääseminen ei ole läpihuutojuttu.

Ilveksen 19-vuotiaan luottopuolustajan Oskari Laaksosen perheestä on helppo todeta, kuinka suuri merkitys liikunnallisten vanhempien vaikutuksella voi urheilijan uralla olla.

Tapaninpäivästä lähtien Oskari Laaksonen pelaa todennäköisesti isossa roolissa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Kanadassa.

Oskarin isä on entinen salibandyn maajoukkuepelaaja ja Pikku Kakkosen monivuotinen televisiokasvo Jyrki Laaksonen, 53.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puolustajakomeetan äiti Katja Laaksonen (o.s. Kerttula) on saavuttanut aerobicissa EM-pronssin ja napannut joukkuevoimistelussa useita Suomen mestaruuksia.

Liikunnanopettaja Katja Laaksonen, 47, on miehensä tavoin tunnettu televisiosta. Hän liikutti suomalaisia Ylen Jumppa-ohjelmassa useiden vuosien ajan.

Jyrki Laaksosen mukaan heidän perheessään ei ole ikinä tuputettu urheilua, mutta liikunnallinen elämäntapa on ollut koko perheen juttu. Myös Oskarin 18-vuotias pikkuveli Konsta on sporttimiehiä, vaikka ei kilpaurheilija olekaan.

– Kovasti on touhuttu yhdessä perheen kanssa kaikenlaista. Kiekko- ja salibandymailat ovat kulkeneet mukana melkein joka paikassa. Sitten on ollut hiihtoa, laskettelua ja vaikka mitä, isä kertoo.

Jyrki Laaksonen kehuu vaimonsa osaa Oskarin taipaleella. Katja Laaksonen on tietysti ensisijaisesti äiti pojilleen, mutta urheilutaustasta on ollut valtavasti hyötyä, kun pojan harrastus on muuttunut tavoitteellisemmaksi.

– On ollut ihan normaalit treeneihin kuskaamiset ja kannustamiset, mutta olen yrittänyt katsoa vähän tarkemmin esimerkiksi ravintoasioita. Se korostui, koska Oskari oli lapsena tosi pienikokoinen, äiti kertoo.

Nyt Oskari Laaksonen on venähtänyt liki 190-senttiseksi.
Isä oli mukana poikansa joukkueen valmennuksessa Ilveksen pikkujuniorivaiheessa. Sittemmin hän on jättäytynyt taka-alalle.


Vanhemmat huomasivat, että Oskarissa voisi olla ainesta ammattilaiseksi, kun tämä oli 16-vuotias.

– Kävimme katsomassa yhtä junioripeliä Tapparaa vastaan ja huomasimme, että onpa Oskari kehittynyt valtavasti. Emme olleet seuranneet pelejä ihan hirveästi siinä vaiheessa, ja silloin tajusin, että hän oli ottanut valtavan kehitysloikan puolessa vuodessa, isä kertoo.

Tästä pelistä ei kulunut kauan, kun Laaksosten tuttu ja nykyisen NHL-pelaajan Henri Jokiharjun isä, ex-liigapelaaja Juha Jokiharju soitti Jyrkille.

– Hän kysyi, mitäs olette ajatelleet tehdä pojan kanssa. Vastasin, että Oskari käy nyt kouluaan ja pelailee kiekkoa. Jokiharju totesi siihen, että nyt kannattaisi ruveta miettimään, koska kohta puhelimet alkavat käydä kuumana.

Siitä lähtien Jokiharju on ollut Oskari Laaksosen mentori. Myös pelaaja-agentti Simo Niiranen tuli mukaan kuvioihin.

Tapaninpäivänä alkavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat jäävät Oskarille viimeisiksi nuorten tasolla. Edessä on enää aikuisten mittelöitä, ja NHL on taas askeleen lähempänä.

Television lapsitähti

Puolustaja Oskari Laaksonen tunnetaan rohkeasta ja ennakkoluulottomasta kiekollisesta pelityylistään.

Hän on saanut kiitosta myös esiintymistaidoistaan. Laaksonen on esiintynyt poikkeuksellisen luontevasti muun muassa Pohjois-Amerikan median edessä.

Oskari sai kokemusta tv-esiintymisistä jo lapsena. Hän kulki ajoittain veljensä Konstan kanssa tv:stä tuttujen vanhempiensa mukana Yle TV2:n tiloissa Tampereen Tohlopissa.

Laaksosen veljekset esiintyivät isänsä kanssa Pikku Kakkosessa sekä äitinsä kanssa Jumppa-ohjelmassa.

– Se oli ihan hauskaa. Joskus oli vähän haastavaakin. Yritin tehdä jotain juontoa ja pojat riitelivät keskenään taustalla kovaan ääneen, nykyään lastenohjelmien tuottajana toimiva Jyrki Laaksonen muistelee huvittuneena.

– Pojat taisivat olla Jumpassa mukana jo taaperoikäisinä. Siinä oli jokunen jakso, jossa ohjattiin liikkumaan lapsen kanssa.

– On niitä ohjelmia meillä tallessakin. Täytyy taas jossain kohtaa katsoa, Katja Laaksonen naurahtaa.

Suomen otteluohjelma alkulohkossa B

Suomi–Ruotsi to 27.12. klo 05:30

Suomi–Kazakstan pe 28.12. klo 05:30

Slovakia–Suomi su 30.12. klo 01:30

USA–Suomi ti 1.1. klo 05:30

Alkulohkojen neljä parasta etenevät jatkoon. Puolivälierät alkavat 2.1. kello 23:00. Loppuottelu pelataan 6.1. klo 03:00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat