Pikkuleijonat kaatoi MM-kenraalissa hienosti Kanadan – Eeli Tolvasen hurja laukaus teki tuhoa

Julkaistu:

Pikkuleijonat
Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti Kanadan Vancouverissa.
Suomen kenraaliharjoitus Kanadaa vastaan ennen tapaninpäivänä alkavaa nuorten MM-turnausta oli lupauksia antava.

Varhain maanantaiaamuna Vancouverissa pelattu harjoitusottelu päättyi Suomen vakuuttavaan 5–2-voittoon.

Suomen maalintekijät olivat Otto Latvala, Linus Nyman, Anton Lundell, Eeli Tolvanen ja Santeri Virtanen.

Tehopelaajiin kuului myös Kaapo Kakko (0+2), joka muodosti Suomen parhaan ketjun Lundellin ja Nymanin kanssa. Myös ykkösvahti Ukko-Pekka Luukkonen antoi vahvoja näyttöjä tolppien välissä.

Vahvasti ottelun aloittanut Suomi siirtyi 1–0-johtoon alivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä. Kanada pääsi jauhamaan neljällä kolmea vastaan, mutta aggressiivinen suomalaisten alivoimakolmikko kävi rokottamassa.

Teemu Engberg ajoi vauhdilla laidasta hyökkäysalueelle ja punnersi rohkeasti maalille. Kanadan ykkösvahti Michael DiPietro torjui Engbergin yrityksen, mutta puolustajan tontilta noussut Latvala löi irtokiekon maaliin.

Suomen jäähyily kostautui viisi minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa, kun Morgan Frost tasoitti ottelun 1–1:een räväkällä laukauksella. Jäähyaitiossa takaiskumaalia seurasi Kakko.

Suomi kuskin paikalla

Tasakentällisin Suomi oli kuskin paikalla ja hallitsi kiekkoa. Suomi osoitti myös olevansa valmis Kanadan fyysisyyteen eikä ottanut yhtään taka-askelia.

Toinen erä alkoi myös Suomen komennossa. Hyvin yhteen pelannut kakkosketju vei Suomen uudestaan johtoon heti erän alkuun. Anttoni Honka ja vahvasti kiekkoa suojannut Kakko tekivät esityön ja Linus Nyman pääsi rauhassa laukomaan tarkalla rannelaukauksella 2–1-maalin.

Toisen maalin jälkeen Suomi hallitsi peliä ja sai pelattua tasaisella tahdilla pitkiä hyökkäyksiä Kanadan päädyssä.

Kanada alkoi saada vastaavanlaisia pyörityksiä aikaiseksi vasta toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Toisen erän viimeinen kymppi oli selkeää Kanadan hallintaa, mutta Luukkonen otti tärkeitä torjuntoja.

Kanadan painostusjakso katkesi jäähyyn, jonka Suomi käytti tehokkaasti hyödyksi. Kakkoskoostumus kierrätti yksinkertaisen tehokkaasti kiekkoa ja Anton Lundell päätti pyörityksen maaliin. Vahvan ottelun pelannut Kakko ja Jesse Ylönen saivat maaliin syöttöpisteen.

Luukkonen oli mies paikallaan erityisesti toisen erän lopulla, kun Kanada pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa minuutin verran. Luukkonen huokui rauhallisuutta ja nollasi yhdessä uhrautuvan alivoimakolmikon kanssa Kanadan ylivoiman.

Päätöserän alussa tuli lisää. Tällä kertaa Suomen ykkösylivoima jauhoi 4–1-maalin, kun Tolvasen tulinen ja tarkka rannelaukaus painui yläkulmaan ohi DiPietron. Syöttöpisteet maaliin saivat Henri Jokiharju ja Aleksi Heponiemi.

Kanada pääsi kahden maalin päähän ylivoimalla, kun Barrett Hayton ohjasi Cody Glassin loistavasta syötöstä 2-4-kavennuksen.

Kavennuksen jälkeen Kanada painoi jatkuvalla syötöllä pelin Suomen päätyyn, ja ottelun viimeisestä kymmenestä minuutista tuli Suomelle lähinnä puolustustaistelu. Tolppaa lähemmäksi Kanada ei kuitenkaan enää päässyt.

Santeri Virtanen laukoi loppulukemat tyhjiin sekunti ennen summeria.

Kokonaisuutena Suomen kenraali oli lupaava. Vastustaja oli A-luokkaa, mutta Suomi pystyi kontrolloimaan kiekkoa ja viemään peliä.

Suomi purki Kanadan aktiivisen karvauksen laadukkaasti kerta toisensa jälkeen. Suomalaispelaajat pääsivät paineen alta puhtaasti syöttelemällä pois, mutta ajoittain ongelmia tuotti hyökkäysalueelle pääsy ja keskialueen ylitys riittävän kiihtyvästi.

Suomen kentälliset Kanadaa vastaan

Eeli Tolvanen-Rasmus Kupari-Aleksi Heponiemi

Linus Nyman-Anton Lundell-Kaapo Kakko

Aarne Talvite (C)-Santeri Virtanen-Jesse Ylönen

Sami Moilanen-Samuli Vainionpää-Teemu Engberg

13. hyökkääjä: Valtteri Puustinen

Puolustajaparit

Ville Heinola-Henri Jokiharju

Urho Vaakanainen-Oskari Laaksonen

Aleksi Anttalainen-Otto Latvala

Toni Utunen-Anttoni Honka

Maalivahdit

Ukko-Pekka Luukkonen (varalla Filip Lindberg)

Ylivoimakentät

1. ylivoima: Nyman, Kupari, Heponiemi, Tolvanen, Jokiharju

2. ylivoima: Ylönen, Lundell, Talvitie, Kakko, Laaksonen

Suomen otteluohjelma alkulohkossa B

Suomi–Ruotsi to 27.12. klo 05:30

Suomi–Kazakstan pe 28.12. klo 05:30

Slovakia–Suomi su 30.12. klo 01:30

USA–Suomi ti 1.1. klo 05:30

Alkulohkojen neljä parasta etenevät jatkoon. Puolivälierät alkavat 2.1. kello 23:00. Loppuottelu pelataan 6.1. klo 03:00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt