Jääkiekko

Täällä Leijonat tekee sunnuntaina historiaa – haasteellisen stadionottelun järjestäjät tekivät jo maailmanennätyksen

Julkaistu:

Leijonat
Leijonat pelaa sunnuntaina kaikkien aikojen ennätysyleisönsä edessä Pietarin jättistadionilla, joka muuttui jalkapalloareenasta jääkiekkopyhätöksi vain kuudessa päivässä.
Leijonat tekee sunnuntaina oman ennätyksensä, jonka rikkominen on tulevaisuudessa erittäin vaikeaa. Leijonat pelaa Venäjän EHT-turnaukseen kuuluvan Channel One -cupin päätösottelun viime kesän jalkapallon MM-kisoista tutuksi tulleella Pietarin jalkapallostadionilla.

Ottelua tulee katsomaan yli 60 000 katsojaa. Se on selvästi suurin yleisö, jonka edessä Leijonat on koskaan pelannut.

IS varmisti asian 1960-luvun alusta saakka huippukiekossa mukana olleelta Göran Stubbilta.

Ottelussa pitäisi tulla myös Venäjän maajoukkuepelien uusi yleisöennätys. Vuonna 1957 Neuvostoliitto ja Ruotsi kohtasivat MM-kisojen loppuottelussa Luzhnikin stadionilla Moskovassa, ja yleisöä oli tuolloin lehtereillä noin 55 000.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mielenkiintoista on se, että Pietarin jalkapallostadion muuttui jääkiekkopyhätöksi vain alle viikossa. Vielä viime sunnuntaina stadionilla pelattiin Venäjän jalkapalloliigan ottelu Pietarin Zenit-Rubin Kazan.


IS yritti tutustua pelistadioniin 26 tuntia ennen ottelun alkua, mutta median edustajia ei päästetty stadionille lauantaina iltapäivällä.

Venäläiset ylpeilevät sillä, että jalkapalloa ja jääkiekkoa pelataan samalla stadionilla vain viikon välein. Se on tiettävästi maailmanennätys. Missään muualla tai koskaan aikaisemmin stadionoloissa jäätä ei ole saatu tyhjästä pelikuntoon kuudessa päivässä.

Muutostyöt alkoivat Fontanka-verkkolehden mukaan käytännössä heti, kun Zenitin ja Rubinin välisen ottelun päätösvihellys soi. Nurmi rullattiin ulos stadionilta, ja tilalle alettiin rakentaa jääkiekkokaukalon pohjaa ja tilapäisiä katsomorakennelmia.

Erikoispohjaan asennettiin jäädytyslaitteet, ja heti sen jälkeen kenttää alettiin jäädyttää: ensin perinteisillä paloletkulla ja kun jää oli tarpeeksi vahvaa, avuksi tuotiin kaksi jääkonetta.

Fontankan tietojen mukaan jää oli luistelukunnossa jo perjantaina.


Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että Venäjän ja Suomen välisessä maaottelussa stadionin katto on suljettu, jotta olot pysyvät tasalaatuisina läpi ottelun.

Suljettu katto voi muodostaa stadionille sumua, mutta ilmanvaihdon uskotaan riittävän.

Krestovski-stadionilla pelattiin viime kesän MM-kisoissa yhteensä seitsemän ottelua: neljä alkulohko-ottelua, yksi neljännesvälierä, toinen välieristä ja pronssiottelu.

Sunnuntain maaottelun jälkeen stadionilla pelataan vielä KHL:n klassikko-ottelu verivihollisten Pietarin SKA:n ja Moskovan TsSKA:n välillä 22. joulukuuta. Ainoat muutostyöt toiseen otteluun ovat jäässä olevien Venäjän jääkiekkoliiton yhteistyökumppanien mainosten vaihtaminen SKA:n ja KHL:n vastaaviin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt