Eeli Tolvanen haluaa MM-kisoihin – Pikkuleijonat saamassa supervahvistuksen

Julkaistu:

Jääkiekko
Eeli Tolvanen tulee MM-turnaukseen, jos Nashville Predators myöntää luvan.
Eeli Tolvasen pelaaja-agentti Tomi Haula vahvistaa IS:lle, että Tolvanen haluaa lähteä MM-kisoihin. Haulan mukaan Predators ei kuitenkaan ole vielä antanut viimeistä lupaa kisoihin lähtemisestä.

Pikkuleijonien päävalmentaja Jussi Ahokas paljasti aiemmin lauantaina, että joukkue on saamassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin vahvistuksen NHL:stä. Hän ei nimennyt, kuka pelaaja olisi mahdollisesti joukkueeseen liittymässä.

Teoriassa muita mahdollisia pelaajia ovat NHL-sopimuksilla kiekkoilevat puolustajat Urho Vaakanainen, Henri Jokiharju ja Miro Heiskanen sekä hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi.

Vaakanainen on ollut pitkään pois kaukalosta loukkaantumisen takia. Jokiharju, Heiskanen ja Kotkaniemi ovat lunastaneet isot roolit NHL-joukkueistaan.

Todennäköisimmältä kuulostaa siis Tolvanen, joka on pelannut syyskaudella pääasiassa Nashville Predatorsin farmijoukkueessa Milwaukee Admiralsissa.

Tolvasen saldo AHL:ssä on 4+7=11 pistettä 22 ottelussa ja NHL:ssä 1+1=2 pistettä neljässä ottelussa.

Tolvanen on pelannut jo kahdet nuorten MM-kisat. Suomen menestys kisoissa on ollut heikkoa, mutta Tolvanen itse on tehnyt 3+9=12 pistettä 11 ottelussa. Hän on myös alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja maalikuningas keväältä 2016.

Toinen 1999-ikäluokan huippuhyökkääjä Kristian Vesalainen kieltäytyi MM-turnauksesta. Asiasta kerrottiin lauantaina Pikkuleijonien infotilaisuudessa ennen kuin leiriryhmä lähti kohti Vancouveria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt