Jääkiekko

Leijonien ulkoilmaotteluun kaikkien aikojen suurin katsojaryntäys – turva-asiat rajoittavat yleisömäärää Venäjällä

Julkaistu: , Päivitetty:

Jääkiekko
Leijonat pääsee pelaamaan kaikkien aikojen ennätysyleisönsä eteen Pietarin ulkoilmaottelussa.
Monen ensikertalaisen – ja vähän kokeneemmankin maajoukkuepelaajan – leuka saattaa loksahtaa ensi sunnuntaina.

Leijonat pelaa Venäjän euroturnauksena tunnetun Channel One -cupin päätöspelin Venäjää vastaan ulkoilmaotteluna viime kesän jalkapallon MM-kisoista tutulla Pietarin stadionilla.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg kertoi keskiviikkona, että otteluun on jo myyty 60 000 lippua.

Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Venäjä–Suomi-ottelun maksimiyleisömäärä saa olla turvallisuussyistä 68 000. Stadionin yleisökapasiteetti jalkapallo-otteluissa ja konserteissa on 80 000.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yli 60 000 katsojasta tulee kaikkien aikojen suurin yleisö, jonka edessä Leijonat on koskaan pelannut.

Leijonat on edellisen kerran pelannut ulkoilmaottelun helmikuussa 2012, silloinkin Venäjää vastaan. Tuolloin Olympiastadionilla katsojia kovassa pakkasessa oli 25 036.

Maajoukkuepelin jälkeen Pietarin jalkapallostadionilla nähdään vielä toinenkin ottelu. Joulukuun 22. päivänä stadionilla iskevät yhteen KHL:n jättiläiset Pietarin SKA ja Moskovan TsSKA.

Suomi aloittaa Venäjän euroturnauksen torstaina Tampereella pelattavassa ottelussa Tshekkiä vastaan. Ottelussa kunnioitetaan samalla legendaarisen Leijonien kapteenin Timo Jutilan peliuraa.

Venäjä koki turnauksen alla kovan takaiskun, kun 40-vuotias Pavel Datsjuk jättää sittenkin turnauksen väliin. Venäjän joukkueesta myös 27-vuotias hyökkääjä Anton Burdasov siirrettiin Sveitsissä omaa turnaustaan pelaavan Venäjän olympiajoukkueen vahvuuteen.

Päivitetty otsikko klo 10.03

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt