Kiekko-Espoon pelaaja makasi 20 minuuttia jään pinnassa taklauksen jälkeen – vastustajan valmentajalta raju väite Kim Hirschovitsista: ”Aika kohtuutonta”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

suomi-sarja
HC Indians Kaarinan valmentaja Tomi Jylhä väittää Kiekko-Espoon Kim Hirschovitsin uhkailleen HCIK:n pelaajaa. Hirschovits kiistää väitteen.
Kiekko-Espoon ja HC Indians Kaarinan välisessä Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa nähtiin perjantaina ikävä loukkaantuminen. K-Espoon puolustaja Jimi Santala loukkaantui taklaustilanteessa. Hän jäi jään pintaan makaamaan ja häntä hoidettiin siinä 20 minuuttia ennen kuljettamista sairaalaan.

Santalaa taklasi HCIK:n Teemu Hannula. Hän sai teostaan 5+20 minuutin pelirangaistuksen.
  • Katso tilanne artikkelin pääkuvana olevalta videolta
Ottelun jälkeen HCIK:n valmennusryhmään kuuluva Tomi Jylhä otti Ilta-Sanomiin yhteyttä ja kertoi välikohtauksesta pian Hannulan taklauksen jälkeen.

Jylhä väittää K-Espoon urheilutoimenjohtajan Kim Hirschovitsin uhkailleen Hannulaa, kun pelaaja poistui pelirangaistuksensa jälkeen kaukalosta pukukoppiin.

– Kun Hannula oli pukukoppikäytävällä, Hirschovits tuli siihen ja huusi: ”Sut noudetaan pelin jälkeen jäähallin ulkopuolella”, Jylhä väitti.

– Se on mielestäni aika kohtuutonta. Puhuin asiasta erotuomarin ja vastustajan valmentajan kanssa myöhemmin


Hirschovits myös pelaa Kiekko-Espoon joukkueessa. Hän ei pelannut ottelussa HCIK:ta vastaan. Joukkue on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, joista Santalan oli tuorein.

– Hirschovits ilmeisesti turhautui. Heillä on ollut paljon loukkaantumisia ja siinä oli tunteita pelissä. Se oli ikävä loukkaantuminen, mutta kuitenkin kiekontavoittelutilanne. Kaveri loukkaantui ikävästi kun löi päänsä jäähän.

Jylhän mukaan Hannula kävi tilanteen jälkeen pahoittelemassa taklaustaan espoolaisille.

Ilta-Sanomat tavoitti Hirschovitsin pian Jylhän yhteydenoton jälkeen. Espoon monitoimimies kiisti väitteet.

– Tuollaiset kommentit eivät kuulu peliin. Ei pidä paikkaansa, Hirschovits sanoi.

– Me olemme huolissamme siitä, mitä Jimi Santalalle tapahtui. Emme anna arvoa tuollaisille kommenteille.

Joukkueet kohtaavat ensi viikon viikonloppuna uudelleen. Silloin pelataan HCIK:n kotona Kaarinassa.

– Jälkipuinti oli aika rumaa siinä taklauksen jälkeen. Yleisöstä huudettiin aika rajuja juttuja ja vaihtoaition lähellä ollutta pleksiä hakattiin, Jylhä sanoi.

– Toivottavasti viikon kuluttua keskitytään jääkiekkoon, eikä tule kauheaa show’ta.

Juttua muokattu 23.14. Lisätty video la 24.11. klo 12.32