Video: Pelottava loukkaantuminen jääkiekon Suomi-sarjassa – pelaaja makasi jäällä hoidettavana 20 minuuttia, ambulanssilla sairaalaan

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

suomi-sarja
Kiekko-Espoon Jimi Santala loukkaantui ikävän näköisesti kesken ottelun. Seura ei kommentoi tilannetta.
Kiekko-Espoon ja HC Indians Kaarinan välisessä Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa sattui perjantaina pahalta näyttänyt loukkaantuminen.
  • Katso tilanne artikkelin pääkuvana olevalta videolta
Kotijoukkue Kiekko-Espoon Jimi Santalaa taklattiin puolustusalueella, ja Santala kaatui voimalla jäähän. Hän jäi makaamaan liikkumatta jään pintaan. Joukkueen lääkärit tulivat nopeasti paikalle hoitamaan pelaajaa.

Santalaa taklannut Teemu Hannula sai 5+20 minuutin pelirangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta.


Kun ensiapuväki saapui paikalle Espoonlahden jäähalliin, hallin henkilökunta toi Santalan ja häntä hoitaneiden ihmisten eteen näköesteeksi kaksi suurta levyä. Kaikkiaan Santala ehti maata jään pinnassa noin 20 minuuttia, minkä jälkeen hoitohenkilökunta kantoi hänet paareilla ambulanssiin.

Santalan loukkaantumisen vakavuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Ilta-Sanomien paikan päältä saamien tietojen mukaan Santala oli kuitenkin tajuissaan, kun häntä lähdettiin kuljettamaan sairaalaan. Silminnäkijähavaintojen mukaan Santala pystyi myös liikuttamaan raajojansa.

IS tavoitti Kiekko-Espoon seurapomon Ami Rubinsteinin, joka ei halunnut kommentoida tilannetta millään tavalla. Ottelun erotuomari Henri Planting kieltäytyi niin ikään kommentoimasta tilannetta.

Kiekko-Espoo voitti pelin 6–2. Santala on yksi Kiekko-Espoon avainpelaajista. Hän antoi ottelussa kolme maalisyöttöä.

Täksi kaudeksi aikuisten kiekkokartalle palannut seura on Suomi-sarjassa kolmantena.


Juttuun päivitetty lisätietoja klo 22.24. Lisätty video 14.11 klo 12.28.