Kimmo Timoselle suuri kunnianosoitus maajoukkueessa – hauska kiitospuhe nauratti yleisöä - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kimmo Timoselle suuri kunnianosoitus maajoukkueessa – hauska kiitospuhe nauratti yleisöä

Kimmo Timonen piti hauskan ja tunteikkaan puheen.

Julkaistu: 10.11.2018 18:06

Kimmo Timosen paita nostettiin Hartwall-areenan kattoon.

Uransa vuonna 2015 päättänyt Kimmo Timonen, 43, sai lauantai-iltana Hartwall-areenassa harvinaislaatuisen suosionosoituksen.

Timosen pelinumero 44 nostettiin Hartwall-areenan kattoon. Numeroa ei jäädytetty, vaan se on ns. kunnianumero.

Timosen 44 – ja muut aiemmin jäädytetyt numerot – ovat jatkossa käytettävissä, mutta pelipaitaan ommellaan merkki siitä, että kyseessä on Timosen pelinumero.

Paikalla jäädytysseremoniassa oli Timosen perheen, vanhempien ja nykyisin Saksassa pelaavan veljensä Jussin lisäksi entisiä pelikavereita, kuten Teemu Selänne, Saku Koivu ja Teppo Numminen.

Pohjois-Amerikasta paikalle olivat lentäneet mm. Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sekä apulais-GM Bill Zito, joka oli aikanaan Timosen agentti.

Timonen pelasi Leijonissa numerolla 44.

Timonen piti tunteikkaan ja hauskan kiitospuheen, jossa hän muun muassa kiitti vanhempiaan siitä, että aikanaan ”sulkivat makuuhuoneen oven, sammuttivat valot ja pitivät hauskaa minkä ansiosta minä synnyin”.

– Kerroin tämän saman tarinan Kuopiossa kaksi vuotta sitten, kun KalPa jäädytti paitani. Otettiin illalla isän kanssa samppanjaa ja isä sitten sanoi, että muuten hyvä, mutta ne valot olivat päällä, Timonen nauratti yleisöä.

Puolustajalegenda jakoi tunnustusta entisille valmentajilleen ja nosti erityisesti esille häntä TPS:ssa valmentaneen venäläislegenda Vladimir Jursinovin.

– Joku oli ottanut ”Jursin” Venäjä-Suomi-sanakirjasta pois kohdat loma ja vapaapäivä, koska hän ei sellaisia käsityksiä tuntenut. Veikkaan, että se oli Saku Koivu, koska ei hänkään niitä tuntenut, Timonen muisteli.

Entisistä pelikavereistaan hän nosti esille puolustaja Nummisen, jonka kanssa hän pelasi yhdessä useammassa maajoukkueturnauksessa.

– Lämärini oli surkea, mutta sinun oli vielä surkeampi. Joten miten huono se oikeasti oli? Timonen nauratti.

Urallaan 157 maaottelua pelannut Timonen pelasi seitsemät MM-kisat, joissa hän voitti kolme hopeaa. Maajoukkueuransa kohokohdiksi kuopiolaislähtöinen Timonen nosti viidet olympialaiset sekä niistä erityisesti Naganon 1998 ja Torinon 2006.

– Maajoukkueesta harmittaa vain se, että suurin mahdollinen menestys jäi saamatta.

Timonen on yksi kaikkien aikojen suomalaispuolustajista.

Timonen kertoi saaneensa tiedon seremoniasta viime kesänä, kun Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela soitti ja kertoi hänelle uutiset. Timonen kertoi olleensa matkalla kesämökiltä Kuopioon ja joutuneensa pysähtymään ja ”fiilistelemään” uraansa.

– Tämä on suurin saavutukseni, Timonen sanoi kiitospuheessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?