Jääkiekko

Oula Palve tahkosi vuosia Mestiksessä, debytoi nyt Leijonissa – ”Voisin NHL:ssäkin vedellä”

Julkaistu:

Leijonat
Leijonissa debytoinut Oula Palve ei häpeile sanoa kovia tavotteitaan ääneen.
Viime kauden ja kuluvan sesongin perusteella oli vain ajan kysymys, koska Oula Palve saa näyttöpaikkansa maajoukkueessa. Torstaina se tapahtui, ja Palve debytoi 26-vuotiaana Leijonissa.

Suomi otti Venäjältä 0–3-turpaan Karjala-turnauksen avausottelussa, mutta TPS:n hyökkääjä Palve oli kohtuullisen tyytyväinen omaan panokseensa.

Jännitystä ei ollut havaittavissa, ja Palve pystyi ainakin ajoittain tekemään asioita, joita häneltä on totuttu SM-liigassa näkemään. Hän piti kiekkoa, antoi muutaman juonikkaan syötön ja pääsi pari kertaa yrittämään maalintekoa.

– Kyllä arvosanani voisi kasin paremmalla puolella olla. Näytin, että pystyn pelaamaan tällä tasolla. Tulos jäi silti piippuun, mikä on tietysti harmi homma. Kyllä näihinkin peleihin lähdetään tulosta tekemään, eikä vain katselemaan, Palve sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palve jakeli useamman maukkaan passin ylivoimalla Miro Aaltoselle, mutta tämä ei saanut laattaa pussiin. Vastapainoksi Palvelta nähtiin tosin myös muutama kiusallinen harhasyöttö.

– Ylivoimalla olisimme voineet pari maalia tehdä, mutta ei nyt mennyt, Palve hymähti.

Palven kasvattajaseura oli Jyväskylän maalaiskunnassa Palokan kiekko. Hän nousi sieltä JYPin junioreihin, mutta jyväskyläläisseuran liigamiehistöstä hänelle ei kuitenkaan vakituista pelipaikkaa lohjennut.

Ennen liigaan murtautumista Palve vaelsi pitkän ja kivisen tien Mestiksessä. Tuon matkan varrella häneltä meinasi usko jo loppua.

Palve tahkosi Mestistä JYP-Akatemiassa ja Jukureissa peräti viiden kauden ajan ennen liigauran urkenemista. Läpimurron SM-liigaan hän teki HPK:n riveissä, ja nyt pelit ovat jatkuneet Turun Palloseurassa viime kevätkaudesta lähtien.


Suuri vaikuttaja Palven uralla on ollut Antti Pennanen, joka työskentelee nykyisin myös Jukka Jalosen johtamassa Leijonien valmennusryhmässä. Pennanen on luotsannut Palvetta sekä Jukureissa että HPK:ssa.

Pennanen näki Palven erityislahjakkuutena, ja osasi vaatia tältä entistä uutterampaa työntekoa. Parantuneen harjoittelun lisäksi myös ravintoasioita laitettiin uuteen uskoon.

– Antin ohjauksessa olen lisäksi kasvanut henkisesti. Kun kasvoin ihmisenä, koin ahaa-elämyksen urheilijana, Palve kuvailee.

– Tällaisessa lyhyessä turnauksessa Antin vaikutus minun kannaltani on toki pienempi kuin seuratasolla, mutta onhan se kiva, että on joku tuttu tässäkin valmennusryhmässä, Palve jatkoi.

SM-liigaura on lähtenyt lentoon ja tulikaste Leijonissakin on nyt saatu. Tämä ei kuitenkaan Palvelle riitä – hän haluaa kokea jääkiekkoilijana niin paljon kuin mahdollista.

Karjala-turnaus toimii hyvänä näyttöpaikkana ulkomaisten seurojen suuntaan. Kukaties MM-kisatkin saattaisivat tulla Palvelle kysymykseen. Se riippuu tietenkin hänen kevätvireensä lisäksi siitä, ketä muita hyökkääjiä Leijoniin on tyrkyllä esimerkiksi NHL:stä.

Ja NHL on myös Palven tavoitteena – eikä hän häpeile sanoa sitä ääneen.

– Olen itse sitä mieltä, että sitten kun saan kaiken potentiaalini irti, niin voisin NHL:ssäkin vedellä. Ihan pelkkää nousukiitoa ura ei voi tietenkään olla, mutta viime aikoina on ollut hyvä meininki. Nälkä kasvaa syödessä, Palve myhäili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt