Jukka Jalonen palasi Leijonien peräsimeen viiden vuoden tauon jälkeen – Venäjä pilasi juhlatunnelman: ”Tulos oli julma”

Julkaistu:

Leijonat
Jukka Jalosen paluu Leijonien päävalmentajaksi ei sujunut toivotulla tavalla.
Jukka Jalosen nimitys Leijonien päävalmentajaksi tapahtui jo vuosi sitten, mutta torstai-iltana hän seisoi pitkästä aikaa vaihtopenkillä Leijonien päävalmentajana.

Jalonen päätti edellisen valmennuspestinsä Leijonissa kevään 2013 MM-kisoihin. Sen jälkeen hän ehti valmentaa Pietarin SKA:ta, nuorten maajoukkuetta ja Jokereita ennen kuin palasi Leijonien päävalmentajaksi tänä syksynä.

Vuonna 2011 Leijonat maailmanmestariksi valmentanut Jalonen on saanut liiton osalta lähes messiaanisen vastaanoton. Liiton markkinoinnissa hänet on ristitty Leijonakuninkaaksi.

Jalosen uusi startti maajoukkueen pääkäskijänä ei saanut sellaista starttia kuin hän olisi itse toivonut. Venäjä kylvetti Suomea maalein 3–0.

– Tulos oli julma pelitapahtumiin nähden, Jalonen summasi.

Uusvanha päävalmentaja löysi tuloksesta huolimatta Leijonien pelistä positiivisia elementtejä.

– Olen tyytyväinen moneen asiaan. Oli hyvä ilme, halusimme peliin tunnetta ja saimme sitä. Oli yritystä ja jätkät löivät kaiken likoon. Se oli yksi lähtökohta, siinä onnistuttiin ja siihen olen tyytyväinen, päävalmentaja analysoi.

– Yhteistyö puolustajien ja hyökkääjien välillä sakkasi tietyissä tilanteissa, ei ollut kiekolliselle lähellä apua ja tukea. Pakit pelasivat tänään hyvin, mutta hyökkääjistä osa haahuili vähän missä sattuu.


Jalonen nosti esille Leijonien ongelman, jonka näki jokainen katsoja ja jonka näkee myös tilastoista. Nolla tehtyä maalia kertoo maalinteon tehottomuudesta.

– Muutama ihan kohtuullinen paikka oli laittaa sisään. Venäjäkin teki maaleja kaukaa. Välillä menee kaukaa, välillä ei mene. Laukausten laatu on tietysti sellainen asia mitä voi parantaa.

– Ylivoimalla pitää laittaa kiekkoa enemmän liikkeelle ja nopeammin maalille. Vähän hieroimme ylivoimalla liikaa, oli pitkiä jaksoja kun emme saaneet lainkaan laukauksia, Jalonen manaili.

Päävalmentajan omat tunnelmat paluuottelusta olivat positiiviset.

– Ihan mukavalta tuntui. Peli ei lähtenyt ihan sillä lailla kuin olisi toivottu, maali tuli nopeasti ja se vaikuttaa ilmeeseen, voi mennä vähän jäpitykseksi, kun on uusia pelaajiakin. Oli hieno olla mukana ja oli hienot aktiiviset apukoutsit.

Leijonat pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Tshekkiä vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt