Kiira Korven perhe koki karmeaa vihaa isän työn takia – jopa pommiuhkaus kotiin - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kiira Korven perhe koki karmeaa vihaa isän työn takia – jopa pommiuhkaus kotiin

Kiira Korpi kertoo uutuuskirjassa, että isän työ Tapparan valmentajana aiheutti tuskaa perheelle.

Korven perhe on kokenut myös huippu-urheilun synkkiä puolia.

23.9.2018 7:44

Suomessa asuu intohimoinen jääkiekkokansa. Joskus pata porisee liiankin kanssa, ja tuloksena on ikäviä ja valitettavia lieveilmiöitä. Näistä ikävyyksistä on joutunut kärsimään myös entinen taitoluistelutähti Kiira Korpi perheineen.

Kiira Korpi kertoo uutuuskirjassa Kiira – ehjäksi särkynyt Tappara-vihasta, joka sai äärimmäisiä piirteitä Korven perheen kohdalla.

Kiiran isä on entinen Tapparan päävalmentaja, maineikas Rauno Korpi. Kiira Korpi kertoo uutuuskirjassa kuinka kotiin tuli vihasoittoja. Useimmiten puhelut tulivat juovuksissa olleilta Ilveksen kannattajilta.

Korven mukaan suurin osa soitoista oli harmittomia, mutta joukossa oli myös häirikkö, joka kertoi muun muassa tietävänsä, millaiset lastenrattaat perheen Brita-äidillä oli.

Isä Rauno Korven työ Tapparan päävalmentajana toi Kiira Korvelle sekä iloa että surua.

Kerran poliisit tulivat hakemaan Rauno Korven vaihtoaitiosta erään ottelun ensimmäisen erän jälkeen. Korpi vitsaili, aikovatko poliisit viedä hänet linnaan kesken pelin.

Poliisit kuitenkin tiedustelivat vakavina, oliko Brita mahdollisesti katsomossa ja voisiko hänet kuuluttaa paikalle. Rauno Korpi vakavoitui ja ihmetteli, mistä oli oikein kysymys. Kävi ilmi, että lastenhoitaja oli soittanut poliisille ja kertonut, että Korpien kotiin oli tullut pommiuhkaus.

Isä-Korven toiveesta poliisit lähtivät katsomaan pelin loppuun Korpien kotiin lastenhoitajan kanssa. Mitään pommia ei onneksi löytynyt.

Kanada-malja ei ole lainkaan vieras esine mestarivalmentaja Rauno Korvelle.

Rauno Korpi oli valmentajauransa huipulla 1980-luvulla, jolloin Tappara jyräsi usein mestariksi.

Ikävyyksistä huolimatta Kiira Korpi kertoo kirjassa, että hän ja hänen Petra-siskonsa kokivat isänsä työn Tapparan päävalmentajana ”useimmiten kivana”.

Rauno Korven työ kirvesrintojen päävalmentajana toi sen sijaan hänen Brita-vaimolleen ahdistusta ja suoranaista pelkoa.

Brita ei esimerkiksi halunnut, että Kiira Korvesta ja tämän isästä tehtäisiin yhteishaastatteluja. Äiti pelkäsi, että Kiira saisi isänsä vihaajat ja Tapparan vihaajat peräänsä, jos kaksikko esiintyisi yhdessä julkisuudessa.

Kotona äiti toki korosti, että kaikkia ihmisiä ja urheilijoita pitää kunnioittaa ja kannustaa, ja näin piti tehdä erityisesti Ilveksen pelaajien ja kannattajien kohdalla.

LUE LISÄÄ: Kiira Korpi paljastaa uutuuskirjassa – Rauno-isän viinankäyttö johti riitoihin kotona: ”Lähti häviön jälkeen ryyppäämään”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?