Juhani Tamminen jäi kiinni Jaguarin ratista kesken ajokiellon: ”Sen täytyi olla ilmianto”

Juhani Tamminen pysäytettiin ratista kesken ajokieltonsa – pelkäsi työmatkalle värväämänsä kuljettajan terveyden puolesta.

Juhani Tammisen ajokielto päättyy 17. lokakuuta.

11.9.2018 18:32

Jääkiekkolegenda Juhani Tammisen, 68, piti perjantaina 7. syyskuuta saada takaisin ajokorttinsa.

Turun poliisi otti Tammisen mukaan ajokortin hyllylle 27. heinäkuuta, ja ajokiellon pituudeksi vahvistui myöhemmin kuusi viikkoa. Tamminen ajoi kolmesti ylinopeutta 12 kuukauden aikana, mistä määräaikainen ajokielto on normaali rangaistusseuraamus.

Lue lisää: Juhani Tammiselta, 68, lähti ajokortti hyllylle: ”Jopolla on hankala sotkea vastatuulessa Joensuuhun”

Tamminen joutui kuitenkin pettymään, sillä elokuun alussa tapahtui asioita, joiden takia ajokielto piteni ja päättyykin nyt vasta 17. lokakuuta. Näin Tamminen kertoi tiistaina episodista.

– Olin lauantaina 4. elokuuta Alajärvellä yritykseni koulutuskeikalla ja olin ajokieltoni takia värvännyt kuljettajaksi hyvän ystäväni. Muutenkin merkittävä osa yrittäjätyöajastani on viime aikoina tietysti kulunut kuljettajien hankkimiseen.

Turun ja Alajärven välinen ajomatka on runsaat 350 kilometriä.

– Keikka meni hyvin, mutta paluumatkalla jo suhteellisen iäkäs ystäväni väsyi pahoin. Päätin, että jätän hänet kotiinsa Varissuolle ja ajan ajokiellosta huolimatta hiljaisessa kesäyössä viimeisen viiden kilometrin pätkän kotiin.

Tammisen ystävä vahvistaa tapahtumainkulun Ilta-Sanomille.

Tamminen ei ollut ehtinyt kauan ajaa Turussa tuttua Jaguariaan Varissuolta kohti kotiaan, kun taustapeilissä välähti.

– Sen täytyi olla ilmianto, mitään muuta järkevää mahdollisuutta ei ole. Selitin virkamiehille, että olin Varissuolle saakka käyttänyt kuljettajaa ja toivoin, etteivät epäilisi Leijonien entistä kapteenia valehtelusta. On kiistatonta, että ajoin autoa ajokiellon aikana sen lyhyen pätkän 4. elokuuta. Mutta otin mieluummin sen riskin kuin että ystäväni olisi joutunut lasarettiin.

Tamminen yritti viime viikon lopulla useasti päästä puhumaan tilanteestaan Turun poliisilaitokselle, mutta sai vastaukseksi vain sähköpostia. Audienssia ei järjestynyt, vaikka vanha maalitykki kävi paikan päällä sellaista pyytämässä.

– Pidän kohtelua käsittämättömänä, suorastaan henkilöön menevänä vi.....una ja yritystoimintani sabotointina. Olen ajanut vuodesta 1968 noin 100 000 kilometriä vuodessa kolhimatta edes parkkipaikalla yhdenkään mummun jopoa. Katson, että olisin ansainnut audienssin voidakseni kysyä esimerkiksi ajokieltoni mahdollisesta jaksottamisesta myöhempään ajankohtaan.

Tamminen kertoo, että syys-lokakuu on hänen toimialallaan, yritysvalmentamisessa, vuoden kiivain sesonki.

Jääkiekkoleijona numero 79 puskee asiassaan edelleen kulmasta päättäväisesti kohti maalia, taistelu ei ole ohi.

– Soitin ystävälleni Kanervan Ikelle (Ilkka, kokoomuksen turkulainen veteraanipoliitikko, kansanedustaja) ja pyysin järkkäämään tapaamisen poliisiasioista vastaavan sisäministerin (Kai Mykkänen, kok) kanssa. Hän istuu samassa hallituksessa kuin pääministeri Juha Sipilä (kesk), joka kertoo olevansa yrittäjän paras ystävä. Tämä kohtelu ei ihan mätsää niihin puheisiin.

LUE LISÄÄ: Juhani Tamminen tahtoi sisäministerin puheille – näin kommentoivat Ilkka Kanerva ja ihmisoikeusprofessori

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?