Leijonien joukkueenjohtaja yllytti tv:ssä ”painamaan turpaan” – Jääkiekkoliiton pomo kritisoi: ”Se oli varomatonta” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien joukkueenjohtaja yllytti tv:ssä ”painamaan turpaan” – Jääkiekkoliiton pomo kritisoi: ”Se oli varomatonta”

Mika Kortelainen (vas.) otti tv-lähetyksessä tiukasti kantaa taklaustilanteeseen. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on keskustellut lausunnoista Kortelaisen kanssa.

Julkaistu: 10.9.2018 11:50

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan Mika Kortelaisen avautuminen tv-lähetyksessä ei edustanut liiton arvoja.

Mika Kortelainen raivostui täydellisesti JYPin ja slovakialaisen Banska Bystrican välillä pelatun Mestarien liigan ottelun jälkeen. Bystrican yhdysvaltalaispelaaja Benjamin Marshall taklasi JYPin Markus Jokista rumasti päähän kolmannen erän päätöshetkillä.

Kortelainen toimi sunnuntaina C More -kanavan jääkiekkostudion asiantuntijana ja kertoi rajun näkemyksensä tilanteesta heti ottelun jälkeen.

– Tuossa pitäisi tulla old school käytäntöön. Tuosta pitäisi painaa niin huolella turpaan tota jätkää, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen. Se olisi täysin oikein, Kortelainen latasi tv-lähetyksessä.

Kortelaisen mielestä lyhyt pelikielto ei olisi riittävä rangaistus Marshallille.

Lue lisää: Leijonien joukkueenjohtaja raivosi C Moren lähetyksessä: ”Pitäisi painaa niin huolella turpaan, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen”

HIFK:n legenda toimii nykyisin myös miesten A-maajoukkueen joukkueenjohtajana. Ilta-Sanomat tavoitti Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan maanantaina.

JYPin Markus Jokista hoidettiin jäällä ottelussa Banska Bystricaa vastaan.

Nummela ei ollut nähnyt lähetystä, muttei pitänyt lukemastaan kun näki uutiset Kortelaisen ulostulosta.

– Se oli, tuota noin... varomaton, tunnepitoinen lausunto, vaikka itse taklaus oli törkeä, puhelimitse tavoitettu Nummela kertoi.

– Kortelainen oli entisenä pelaajana huolissaan toisen pelaajan tilasta. Kyseessä oli varomaton lausunto.

Kiekkopomon mukaan hän on käynyt Kortelaisen kanssa keskustelun tapauksesta.

– Olen ”Köllin” kanssa puhunut asian läpi. Se, mitä hän sanoi, ei edusta Jääkiekkoliiton arvomaailmaa eikä hänen omaa arvomaailmaansa. Siltä osin asia on käyty läpi.

Nummelan mukaan purkautuminen ei vaikuta Kortelaisen tehtäviin Leijonissa, eikä Jääkiekkoliitto aio rangaistuksena esimerkiksi kajota Kortelaisen tv-työmahdollisuuksiin. Hommat jatkuvat normaalisti.

– Varmistimme keskustelun aikana, että meillä on yhteinen arvomaailma. Jääkiekkoliitto vahvisti kesäkuussa uuden strategian ja siellä ovat yhä vanhat arvot vahvistettuna. Yksi niistä on kunnioitus. Haluamme edistää sitä liitossa kaikin tavoin.

Mitä tapahtuu, jos tällainen tapaus toistuu?

– En usko, että vastaavaa enää tapahtuu. Sitten katsotaan tilannetta, jos jotain tapahtuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?