Jääkiekko

Leijonien joukkueenjohtaja raivosi C Moren lähetyksessä: ”Pitäisi painaa niin huolella turpaan, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen”

Julkaistu:

CHL
JYPin Markus Jokista taklattiin rumasti päähän. Mika Kortelainen raivosi sen jälkeen C Moren CHL-studiossa.
JYPin ja slovakialaisen Banska Bystrican välinen CHL-ottelu sai surullisen lopun, kun yhdysvaltalainen Benjamin Marshall taklasi JYPin Markus Jokista rumasti päähän kolmannen erän päätöshetkillä.

Jokinen makasi taklauksen jälkeen jään pinnassa sekavan näköisenä. Hänet saatiin nostettua pystyyn, mutta Jokisen jalat eivät meinanneet kantaa joukkuetovereiden taluttaessa häntä pukuhuoneeseen.

Ottelu oli taklauksen hetkellä jo ratkennut, sillä JYP johti selvin 5–0-lukemin. Marshallin törkytaklaus yllätti juuri kiekosta luopuneen Jokisen täysin.

Marshall sai taklauksestaan ulosajon, ja JYP kaunisteli ottelun loppulukemat 6–0:aan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

C Moren studiossa puitiin Marshallin taklausta välittömästi päätössummerin jälkeen. Asiantuntijavieraana ollut Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen oli erittäin raivoissaan yhdysvaltalaispelaajan taklauksesta.

– Tuossa pitäisi tulla old school käytäntöön. Tuosta pitäisi painaa niin huolella turpaan tota jätkää, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen. Se olisi täysin oikein, Kortelainen raivosi.


Kortelaisen mielestä muutaman ottelun pelikielto ei olisi Marshallille riittävä tuomio, varsinkin kun slovakialaisjoukkue todennäköisesti putoaa CHL:n jatkopeleistä.

Toisena asiantuntijana studiossa istunut Petteri Nokelainen oli Kortelaisen kanssa samoilla linjoilla, joskin hän oli sanoissaan varovaisempi.

– Täysin törkeä taklaus. Jokinen ei millään lailla siirrä painopistettä niin, että aiheuttaisi itse tuon tilanteen. Suoraan leukaan 5–0-tilanteessa. Täysin raukkamainen teko, Nokelainen sanoi.

Taklauksen kohteeksi joutunut Jokinen pelasi viime kaudella kolme ottelua lainasopimuksella JYPissä KeuPa HT:stä. Ilveksessä aiemmin SM-liigaa pelannut Jokinen teki täksi kaudeksi sopimuksen JYPin kanssa ja on esiintynyt harjoituspeleissä edukseen.

HIFK:n pelaajalegenda Kortelainen nimettiin hieman yllättäen Leijonien joukkueenjohtajaksi viime kevään MM-kisojen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat