Jääkiekko

Sotshin ”jääkiekon ystävyysottelun” mysteeri syvenee – Kovaltshuk ja Malkin videolla: ”Tulee paljon maailmantähtiä Venäjältä ja Suomesta”

Julkaistu:

Jääkiekko
Venäjän jääkiekkoliitto mainostaa edelleen Sotshin ystävyysottelua myös Patrik Laineen nimellä, vaikka hän ei ole otteluun menossa.
Venäjällä jatketaan Sotshissa järjestettävän jääkiekon ystävyysottelun mainostamista siihen sävyyn, että paikalle on tulossa myös monia suomalaisia maailmantähtiä.

Los Angeles Kingsin hyökkääjä Ilja Kovaltshuk on julkaissut virallisella Instagram-tilillään videon, jossa hän kutsuu kaikkia faneja Sotshiin 22. elokuuta katsomaan ”Puhtaasta sydämestä” -hyväntekeväisyysprojektin jääkiekko-ottelua.

Kovaltshukin rinnalla videolla esiintyy Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin, joka sanoo sanatarkasti muun muassa näin:

– Tulee paljon maailmantähtiä Venäjältä ja Suomesta. Tapaamme ja juttelemme. Odotamme faneja Shaiba-areenalla Sotshissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kovaltshuk ja Malkin eivät kuitenkaan mainitse torstaina julkaistulla videolla mahdollisten suomalaisten tähtipelaajien nimiä.

Venäjän jääkiekkoliiton sivuilla on kuitenkin yhä näkyvillä keskiviikkona julkaistu tiedote, jonka mukaan otteluun ovat tulossa muun muassa Teemu Selänne, Jari Kurri ja Patrik Laine sekä ”monia muita”. Faneille luvataan järjestää muun muassa mahdollisuus saada nimikirjoitus maailmantähdiltä ennen varsinaisen ottelun alkua.

Patrik Laine ilmoitti keskiviikkona agenttinsa välityksellä IS:lle, että hän ei ole otteluun menossa. Tieto hänen osallistumattomuudestaan on välittynyt sen jälkeen myös Venäjän mediaan uutispalvelu Fontankan kautta, mutta jostain syystä Venäjän jääkiekkoliitto ei ole korjannut tiedotettaan.

Jari Kurri sen sijaan antoi IS:lle ymmärtää, että hän ja Selänne olisivat jollain tavalla mukana tempauksessa. Sotshissa pelataan samaan aikaan myös jääkiekon junioriturnaus, johon ottavat osaa Jokereiden A-juniorit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

IS on ollut yhteydessä myös muihin suomalaisiin jääkiekon huippunimiin, joilla on jokin kytkentä Venäjään tai jotka ovat ottaneet aiemmin osaa Venäjällä järjestettyihin näytöspeleihin. Heidän joukostaan ei ole ainakaan vielä löytynyt muita Sotshiin lähtijöitä ja he tuntuvat olevan muutenkin tietämättömiä koko ottelusta.

Jääkiekon hyväntekeväisyysottelu järjestetään Sotshissa 22. elokuuta eli samana päivänä, kun Venäjän ja Suomen presidenttien on vahvistettu tapaavan Venäjällä. Kreml ja tasavallan presidentin kanslia vahvistivat perjantaina iltapäivällä Venäjän mediassa jo aiemmin liikkuneet tiedot, että Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapaavan nimenomaan Sotshissa. Kummankaan maan tiedotteessa ei kuitenkaan mainittu mitään jääkiekon ystävyysottelusta tai presidenttien ohjelman mahdollisesta kytkeytymisestä siihen. Lue tasavallan presidentin kanslian tiedote tästä ja Kremlin tiedote tästä.

Hyväntekeväisyysottelua kuvaillaan Venäjän sisäisessä mainonnassa ”Venäjän ja Suomen ystävien” jääkiekko-otteluksi. Sanamuoto antaa mahdollisuuden sille, että peliä ei tarvitse rakentaa maaottelun tapaan eikä suomalaisia osallistujia tarvita siten kokonaista joukkueellista. Aiemmin Venäjällä on ollut myös tapana, että vastaavissa otteluissa osa pelaajista on oikeita jääkiekkoilijoita ja osa saattaa olla esimerkiksi Venäjän johtavia poliitikkoja ja liikemiehiä.

Lisätty kello 16.03 tieto tasavallan presidentin kanslian ja Kremlin tiedotteesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt