Venäjän media: Putinin tapaava Niinistö saa yllättävät matkakumppanit: Selänne, Kurri ja Laine!

Julkaistu:

Venäjän median mukaan Sotshissa nähdään Suomen ja Venäjän ystävyysjääkiekko-ottelu.
Sotshissa pelataan Suomen ja Venäjän välinen jääkiekon ystävyysottelu samana päivänä kun presidentit Putin ja Niinistö tapaavat kaupungissa, kertovat Venäjän tiedotusvälineet.

Kubanskie novosti -sivuston mukaan Sotshin Shaiba-areenalla pelataan 22. elokuuta jääkiekko-ottelu, jonka nimeksi on annettu ”Ystävät Venäjä ja Suomi”.

Jäälle on tulossa olympiamitalisteja ja muita legendaarisia jääkiekkotähtiä molemmista maista.

Sotshin kaupunginjohdon antaman tiedotteen mukaan hyväntekeväisyysotteluun ottavat osaa Suomesta ainakin Patrik Laine, Teemu Selänne ja Jari Kurri. Venäjältä puolestaan ovat tulossa Pavel Datsjuk, Ilja Kovaltshuk, Nikita Gusev, Kirill Kaprizov, Jevgeni Malkin ja Jevgeni Kuznetsov. Sportbox-sivuston mukaan jäälle ilmestyy myös Artemi Panarin.

Jääkiekko-ottelun on kerrottu alkavan kello 16.00 elokuun 22. päivänä.

Päivä on sama, jolloin tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja presidentti Vladimir Putinin on jo aiemmin kerrottu tapaavan Venäjällä. Keskiviikkona uutistoimisto Tass kertoi puolestaan omiin lähteisiinsä viitaten, että Niinistö matkustaa tuolloin Sotshiin. Sotshin omien tv-uutisten mukaan kyse on nimenomaan Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamisesta.

Venäjän mediassa ei ole kerrottu toistaiseksi, aikovatko Niinistö ja Putin seurata kiekko-ottelua katsomossa vai onko heidän kenties jopa tarkoitus mennä jäälle. Todennäköisesti jääkiekko-ottelu aiotaan kuitenkin kytkeä jollain tavalla osaksi presidenttien ohjelmaa.

Kubanskie novostin mukaan kyseessä on hyväntekeväisyysottelu, joka liittyy tempaukseen nimeltä ”Täydestä sydämestä”. Kertyvät varat on tarkoitus ohjata useisiin hankkeisiin, joilla autetaan eri tavoin avun tarpeessa olevia lapsia ja urheilijoita.

Kun Niinistö ja Putin tapasivat ensi kertaa toisensa presidentteinä Karjalan Kannaksen Raudussa eli venäläisittäin Sosnovossa kesäkuussa 2012, ohjelmistossa oli tuolloin myös jääkiekkoilua. Niinistö ja Putin pelasivat tuolloin samalla puolella. Kummallakin oli yllään punaiset pelipaidat, joissa oli suuret Suomen ja Venäjän liput.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt