Leijonien tähdet mukaan Kiekko-Espooseen – ”Kaikki ovat todella innoissaan” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien tähdet mukaan Kiekko-Espooseen – ”Kaikki ovat todella innoissaan”

Muun muassa Veli-Matti Savinainen, Tomi Sallinen ja Mikko Koskinen ovat mukana Kiekko-Espoon taustajoukoissa.

Julkaistu: 18.6.2018 14:01

Kiekko-Espoossa on osakkaina kymmenen espoolaislähtöistä huippukiekkoilijaa. Seuran perustaa rakennetaan maltilla.

Kiekko-Espoon nimi palaa suomalaiseen edustusjääkiekkoon 20 vuoden tauon jälkeen, kun joukkue pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa.

Tuoreen osakeyhtiön pääomistaja on junioriseura Kiekko-Espoo ry, jonka jäseniä ovat tällä hetkellä EKS ja EPS. Yhdistyksen sääntöjen mukaan Blues Juniors voi liittyä mukaan samoilla oikeuksilla muiden junioriseurojen kanssa.

Osakkaina seurassa ovat myös espoolaiset aktiivijääkiekkoilijat Tomi Sallinen, Jere Sallinen, Jani Lajunen, Ville Lajunen, Arto Laatikainen, Toni Kähkönen, Veli-Matti Savinainen, Mikko Koskinen, Mikko Lehtonen ja Matti Järvinen sekä Bluesin maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana 2006–2013 työskennellyt Marko Torenius.

Kiekko-Espoo myös tiedotti pelaavansa elokuussa tribuuttiottelun Camilo Miettiselle, jotta Espoon kiekkoikoni pääsee lopettamaan uransa kotona.

Seuran urheilutoimenjohtajana työskentelee Kim Hirschovits, joka on vaikuttanut espoolaisessa jääkiekossa vuodesta 2013 lähtien. Hirschovits siirtyi silloin Bluesiin ja oli heti joukkueen kapteeni.

Hirschovits, 36, on kaksinkertainen SM-liigan pistepörssin voittaja. Hän myös pelaa joukkueessa tulevalla kaudella.

Muita pelaajasopimuksia Kiekko-Espoo ei vielä maanantain lehdistötilaisuudessa julkaissut, mutta lupasi tiedottaa niistä lähitulevaisuudessa. Päävalmentajana tulevalla kaudella toimii Mikko Juutilainen, joka pelasi pitkään Suomi-sarjassa ja on kaksi viime kautta ollut II-divisioonassa Sipoon Wolfin päävalmentaja.

Kiekko-Espoo oli Espoon edustusjoukkueen nimi vuosina 1984-1998, kunnes sen nimi vaihdettiin Espoo Bluesiksi. Seura meni konkurssiin vuonna 2016.

Hirschovits päätyi Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtajaksi otettuaan itse yhteyttä seuraan. Keskustelut puheenjohtaja Ami Rubinsteinin kanssa osoittivat nopeasti, että ajatukset ja arvomaailmat kohtasivat.

– Koimme tärkeäksi, että Espoossa pitää olla edustusjoukkue. Täällä on toistatuhatta junioria, joille pitää olla oman kylän joukkue, jossa pelaamisesta pitää pystyä unelmoimaan. Se on paljon konkreettisempaa kuin vaikkapa NHL, Hirschovits linjaa IS:lle.

Urheilutoimenjohtaja painottaa, että ”oikoteitä ei ole” ja seuraa rakennetaan pitkäjänteisesti.

Kim Hirschovits Espoonlahden jäähallissa.

Hirschovits kertoo, että Kiekko-Espoo haluaa palauttaa espoolaisen edustusjääkiekon juurilleen.

– Haluamme luoda sellaisen fiiliksen, joka Matinkylässä aikoinaan oli. Yhteisöllisyyttä rakennetaan pienestä talkoohengellä. Häkellyttävän paljon ihmisiä on jo halunnut lähteä mukaan auttamaan ja kokee tämän tärkeäksi, Hirschovits kiittelee.

Hän puhuu paljon seuran arvoista ja arvomaailmasta.

– Isoja arvoja, joita haluamme vaalia, ovat rehellisyys, läpinäkyvyys ja avoimuus kaiken suhteen. Haluamme tehdä paljon töitä ja olla nöyriä, sekä myös olla hyvä yhteisökansalainen: tehdä paljon asioita junioriurheilun, hyväntekeväisyyden ja kouluvierailujen saralla. Toivomme, että kaikki voisivat olla ylpeitä oman kylän seurasta.

Tie on pitkä, eikä Hirschovits edes mainitse Mestistä tai SM-liigaa. On tiedossa, että toiminnan pitää ensin olla kaikin tavoin kestävällä pohjalla, eikä vähiten taloudellisesti. Kaukalossa tarkoitus on toki voittaa ensimmäisestä pelistä lähtien.

– Tarvitaan aikaa ja malttia. Me haluamme tehdä paljon duunia, että ansaitsemme espoolaisten kiekkoihmisten luottamuksen. Se ei tule sanoilla vaan teoilla. Toivomme, että ajan kanssa ihmiset haluavat lähteä tukemaan tätä, kuulua tähän yhteisöön ja kokevat toimintatapamme ja arvomme sellaisiksi, joihin he samaistuvat.

”Kaikki ovat todella innoissaan”

Bluesissa koko SM-liigauransa, 341 runkosarjaottelua ja 66 playoffs-ottelua, pelannut Tomi Sallinen kertoo Ilta-Sanomille pohtineensa mukaan lähtöä tarkkaan ja selvittäneensä Kiekko-Espoon taustat ja vision perinpohjaisesti.

– Kaikki vastasi minunkin näkemyksiä siitä, mitä espoolaisen edustusjääkiekon tulisi olla.

Omistajiksi lähtevät pelaajat ovat pitäneet kevään mittaan palavereita.

– Fiilikseni on sellainen, että kaikki ovat todella innoissaan ja oikeasti haluavat olla mukana.

Sallinen kertoo olevansa erityisen kiitollinen urheilutoimenjohtaja Hirschovitsille, joka on läpi kevään paiskinut todella pitkiä työpäiviä.

– Pienellä organisaatiolla on käsittämättömän paljon asioita hoidettavana. Moni ei varmaan tajuakaan, miten paljon hän painaa hommia. Kimi on lähtenyt sydämellä mukaan ja on oikea henkilö tähän, Sallinen sanoo.

Tomi Sallinen Leijonien paidassa keväällä 2016.

Pelaajaosakkaat kiekkoilevat Euroopan huipulla, ja Koskinen lähtee NHL:ään. Miten he aikovat näkyä seuran toiminnassa?

– Kaikilla on tietysti omat työt pitkin maailmaa, emmekä pysty niin arkityössä olemaan mukana. Mutta toivon, että voimme olla yhdistämä voima Espoolle. Kesällä kun pääsemme käymään Suomessa, voisimme tehdä vaikkapa junnuvierailuja. Tilanne on se, että jokainen saa osallistua ja antaa näkemyksiään toimintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?