Jääkiekko

Äidillä ja pojalla lämmin kohtaaminen jäällä Pikkuleijonien kultajuhlissa – ”Olen sinusta ja koko joukkueesta niin ylpeä”

Julkaistu:

MM-kultaa!
Kansanedustaja Sari Tanus seurasi Kristian-poikansa edesottamuksia paikan päällä Venäjän Tsheljabinskissä.
Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen historian neljäs maailmanmestaruus varmistui sunnuntaina, kun Pikkuleijonat kaatoi Yhdysvallat 3–2 Tsheljabinskissä pelatussa finaalissa.

Mestaruutta jännitti katsomossa kourallinen pelaajien omaisia, mukaan lukien kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus.

Hänen poikansa Kristian Tanus pelasi mestarijoukkueessa kakkosketjun keskushyökkääjänä. Äiti pääsi halaamaan poikaansa Traktor-areenan jäälle, kun USA:n pelaajat olivat saaneet hopeamitalinsa ja poistuneet kaukalosta.

Puhelimitse tavoitettu äiti paljasti, mitä sanoi pojalleen annettuaan ensin tälle pitkän halauksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen sinusta ja koko joukkueesta niin ylpeä. Olen niin onnellinen teidän puolestanne, äiti kertoi IS:lle.

Jääkiekko on kuulunut Sari Tanuksen, 54, arkeen lastensa harrastusten takia jo pitkään. Tapparan A-junioreissa pelaavan Kristianin, 17, lisäksi myös viisi vuotta vanhempi Jonatan-veli pelasi vastikään läpimurtokauden SaiPan SM-liigajoukkueessa.

Toisin sanoen sydän on sykkinyt kiekolle jo lähes parikymmentä vuotta. Ei siis ihme, että äiti saapui jännittämään nuoremman poikansa pelejä paikan päälle viikko sitten sunnuntaina. MM-kulta kruunasi paitsi nuoremman pojan kauden myös pidemmän projektin.

– On myös muistettava, että tämä joukkue oli yhdessä kolme vuotta. Joukkuehenki oli huima, mistä kuuluu kiitos myös päävalmentajalle. Hän, muu valmennus- ja joukkueenjohto sekä huoltotiimi loivat vaativan mutta myös välittävän ilmapiirin.

– Voin sanoa koko sydämestäni, että tämä joukkue ansaitsi maailmanmestaruuden, Sari Tanus hehkutti.

Äidillä ei ollut vielä tiedossaan tarkempaa juhlasuunnitelmaa. Joukkue ja omaiset ovat liikkeellä tiukalla aikataululla.

– Lentokone Suomeen lähtee aikaisin aamusta, ja kentällä pitää tietenkin olla vielä aiemmin. Luulen kuitenkin, että juhlan merkeissä menee siihen asti. Jatketaan sitten vielä Suomessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt