Maajoukkuekiekkoilija ällistyi, julkaisi kuvan TE-toimiston lähettämästä kirjeestä: ”Tässä konkretisoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Maajoukkuekiekkoilija ällistyi, julkaisi kuvan TE-toimiston lähettämästä kirjeestä: ”Tässä konkretisoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut”

Meeri Räisänen ihmettelee, miksi häntä eivät koske samat säännöt kuin muita työttömiä.

TE-toimisto muisti maalivahti Meeri Räisästä kirjeellä.

13.4.2018 19:33 | Päivitetty 13.4.2018 21:59

Jääkiekon olympiapronssia Pyeongchangissa voittaneen Suomen naismaajoukkueen maalivahti Meeri Räisänen sai hiljattain ikävänsävyistä postia.

Työ- ja elinkeinotoimisto eli entinen Työvoimatoimisto lähetti Räisäselle kirjeen, jonka mukaan he ovat katkaisseet Räisäsen työnhaun ja näin ollen myös kaikki tuet.

– Ylen uutisten ja Keskisuomalaisen mukaan sinut on valittu naisten jääkiekkomaajoukkueeseen ja pelaat myös HPK:ssa. Selvitä pelaajasopimusten sisältöä tarkemmin. Kuinka usein sinulla on harjoituksia ja pelejä? Liitä pelaajasopimukset liitteeksi selvityspyyntöön. Oletko valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä? kirjeessä sanotaan.

Räisänen julkaisi kirjeen Twitterissä ja ilmoitti, ettei hänellä ole sopimusta HPK:n kanssa. Hän kertoi myös tehneensä saman selvityksen aiempina vuosina. Uusin kirje oli päivätty 7. helmikuuta.

– En muista saaneeni sähköposti-ilmoitusta asiasta silloin, kun se ensimmäisen kerran tuli. Voi olla, että oltiin silloin jo Koreassa. Nyt tuli päätös, etten ole selvittänyt asiaa ja että työnhakuni on lakkautettu.

– Selvityspyyntö on tullut noiden mainittujen uutisten perusteella, Räisänen vahvistaa Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, ettei hänellä ole ollut koko talvena sopimusta yhdenkään seuran kanssa. Näin ollen hän ei ole saanut myöskään palkkaa. Tosin tilanne olisi taloudellisesti täysin sama, vaikka hänellä sopimus olisikin.

– En ole ikinä saanut Suomessa mistään seurasta palkkaa, hän kertoo.

Kirjeestä voisi siis päätellä, että TE-toimistossa oletetaan naisten pystyvän elättämään itsensä jääkiekolla.

Räisästä ihmetyttää sekin, että hän on tehnyt saman selvityksen useana vuonna. TE-toimistolla pitäisi siis olla hänen tilanteensa hyvin tiedossa.

– Tämä on jokavuotinen juttu. En edes muista, kuinka monta kertaa olen tehnyt selvityksen.

Koska TE-toimisto ei maksa Räisäselle tukia, hän ei saa tällä hetkellä mistään rahaa.

– Ei minulla ole mitään tuloja. Yritän tulla toimeen maajoukkueleirien päivärahoilla, hän kertoo.

Räisänen vertaa tilannettaan tavallisiin ihmisiin, jotka kuluttavat aikaansa vaikkapa kuntosalilla ja maksavat siitä.

– Kun mietitään perin pohjin, tämä on minulle harrastus, koska en saa siitä palkkaa. Maksan siitä itse ja matkat myös. Onhan se ihan käsittämätöntä, ettei minulla ole samoja sääntöjä kuin muilla työttömillä.

Räisästä ärsyttää, että TE-toimistossa tehdään päätöksiä, jotka ovat täysin ristiriidassa hänen omien sanomistensa kanssa.

– Siellä sanellaan, mitä olen valmis tekemään, vaikka olen sanonut olevani valmis ottamaan työtä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?