Espoo Unitedia haettiin taas konkurssiin – näin kommentoi Jussi Salonoja - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Espoo Unitedia haettiin taas konkurssiin – näin kommentoi Jussi Salonoja

Jussi Salonoja otti tiedon Espoo Unitedin uudesta konkurssihakemuksesta vastaan tyynenä.

20.3.2018 18:30

Köysi Espoo United Oy:n kaulalla kiristyi alkuviikosta, kun sekä Verohallinto että Only Me Oy jättivät Espoon käräjäoikeuteen konkurssihakemuksen Jussi Salonojan omistamasta yhtiöstä. Urheilun monitoimiseuralta haetaan yhteensä lähes 150 000 euroa saatavia, joista valtaosa kuuluu verottajalle.

Konkurssihakemuksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Espoo Unitedin keulahahmo kertoi viime viikolla IS:n haastattelussa, että hänellä on maaliskuun loppuun asti aikaa hankkia rahoitus rästimaksuja varten. Nyt hän kommentoi tilannetta uudestaan.

– Konkurssihakemukset eivät tulleet millään muotoa yllätyksenä. Tiedämme tietysti, että meillä on laskuja rästissä ja että osa niistä saattaa edetä tähän konkurssihakemusvaiheeseen, Salonoja sanoo.

– Kysymys on kuitenkin vasta hakemuksesta, eikä tavoitteemme ole muuttunut miksikään viime viikosta. Edelleen Espoo Unitediin on tarkoitus löytää ulkomaista pääomaa, jotta saamme akuutit velat maksettua ja ensi kauden perusrahoituksen turvattua. Myös esimerkiksi verovelat on tarkoitus hoitaa määräaikaan mennessä.

Alkuvuodesta Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen haki Espoo Unitedia konkurssiin. Ilmarinen karhusi noin 67 000 euroa, mutta peruutti myöhemmin konkurssihakemuksensa.

Toista vuotta toimiva Espoo United teki ensimmäisellä tilikaudella tappiota peräti vajaat 1,8 miljoonaa euroa. Seura on lyhyen historiansa aikana ollut säännöllisesti otsikoissa taloudellisten vaikeuksiensa vuoksi.

Espoo Unitedilla on joukkue sekä jääkiekon Mestiksessä että miesten Korisliigassa. Ne ovat tälläkin kaudella pysyneet pystyssä pitkälti Salonojan henkilökohtaisilla rahoituksilla – samantyylisesti kuin jääkiekon SM-liigaseura Blues vuosina 2001–2011.

Salonojan mukaan käynnissä olevissa sijoitusneuvotteluissa on puhuttu kahdesta eri vaihtoehdosta: joko sijoittajat tukisivat seuraa suoraan taloudellisesti tai sitten lähtemällä sen omistajiksi.

– Olen käynyt neuvotteluja muun muassa keskieurooppalaisen pääoman saamisesta seuraan. Neuvottelut ovat edenneet hyvin, mutta lopullista päätöstä ei vielä ole syntynyt, Salonoja linjasi viime viikolla.

Bluesin taival liigassa päättyi konkurssiin keväällä 2016, jolloin Salonoja ei enää ollut mukana seurassa. Nyt hänellä itsellään on kohtalonhetket käsillä, sillä aikaikkuna rahoituksen järjestämisessä sulkeutuu käytännössä maaliskuun lopussa. Tuolloin Espoo Unitedin on viimeistään jätettävä lisenssianomus ensi kauden Mestis-paikasta, ja se irtoaa vain jos velat on kuitattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?