Venäjän jääkiekkoilijat rikkoivat sääntöjä olympiafinaalin jälkeen – Putin antoi lämpimät kiitokset - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Venäjän jääkiekkoilijat rikkoivat sääntöjä olympiafinaalin jälkeen – Putin antoi lämpimät kiitokset

Venäläisten jääkiekkoilijoiden olympiavoitto ja toiminta finaalin jälkeen olivat presidentin mieleen.

Vladimir Putin muisti hyökkääjätähti Pavel Datsjukia ja tämän joukkuekavereita kunniamerkillä. Datsjuk kiitti puolestaan presidenttiä tämän tuesta.­

28.2.2018 19:57

Venäläisten jääkiekkoilijoiden OAR (Olympic Athletes from Russia) -joukkue kesti paineet ja vei hiljattain päättyneissä Etelä-Korean talvikisoissa olympiakultaa.

Nimekkäistä KHL-pelaajista koottu nippu kuului kiekkoturnauksen voittajasuosikkeihin, mutta kultamitalit irtosivat vasta jatkoaikavoitolla yllättäjäjoukkue Saksasta.

Jääkiekkoilijoiden olympiavoitolla oli suuri merkitys maan urheilupäättäjille ja lajin suureksi ystäväksi tunnustautuvalle presidentille Vladimir Putinille.

Ei siis ihme, että Putin puhui kiekkoilijoiden saavutuksesta erityisen lämpimään sävyyn olympiamitalisteille järjestetyssä tilaisuudessa keskiviikkona Kremlissä.

Putin muun muassa kiitti urheilijoita näiden taisteluntahdosta.

– Jääkiekkojoukkueen kulta oli meille valtava lahja, presidentti hehkutti.

Venäläispelaajat lauloivat olympiahymnin päälle Venäjän kansallislaulun.­

Venäläiset jääkiekkoilijat esittivät olympiafinaalin päätteeksi protestinsa Kansainväliselle olympiakomitealle KOK:lle.

Kiekkoilijat ja muut venäläisurheilijat esiintyivät Venäjän dopingsanktioiden vuoksi Etelä-Korean kisoissa neutraalilla statuksella.

KOK:n sääntöjen mukaan urheilijat eivät saaneet käyttää kisojen aikana maansa kansallistunnuksia tai korostaa muutenkaan kansallisuuttaan esimerkiksi puheissaan tai laulamalla kansallislaulua.

Jääkiekkoilijat uhmasivat kieltoa laulamalla loppuottelun jälkeen soitetun olympiahymnin päälle Venäjän kansallislaulun. Lauluun liittyivät myös joukkueen taustajoukot ja yleisössä olleet venäläisfanit.

Teko keräsi Putinilta kiitokset.

– Kuulimme, kuinka jääkiekkoilijamme lauloivat kansallishymnimme. Kiitos suhtautumisestanne maatamme kohtaan ja siihen, että olette omistaneet asiallenne elämänne, presidentti sanoi.

Vladimir Putin kiitti Sergei Andronovia kädestä pitäen.­

Kisojen alla KOK uhkasi sääntöjä rikkovia venäläisurheilijoita sanktioilla, mutta päätti katsoa kiekkofinaalin jälkeisiä tapahtumia läpi sormien.

– Ymmärrämme, että se tapahtui, koska urheilijat innostuivat voitettuaan kultaa erityisissä olosuhteissa, KOK sanoi tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?