Raimo Summaselle sakot kunnianloukkauksesta – joutuu maksamaan myös vahingonkorvaukset

Julkaistu:

Jääkiekko
Jääkiekkovalmentaja Raimo Summanen on tuomittu päiväsakkoihin kunnianloukkauksesta.
Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Raimo Summasen 25 päiväsakkoon kunnianloukkauksesta.

Summanen oli Mestis-seura Espoo Unitedin apuvalmentajana viime kaudella, kun hän pudotuspeliottelussa Hermestä vastaan nimitteli kokkolalaisten päävalmentajaa Antti Karhulaa pedofiiliksi.

Summanen pyysi myöhemmin anteeksi, mutta Karhula teki asiasta rikosilmoituksen.

Karhula kertoi oikeudenkäynnissä kärsineensä huutelusta.

– Hän katsoi minua silmiin ja haukkui pedofiiliksi. Sitä huutoa tuli ja se kesti pitkään. Tajusin heti siinä paikassa, että tämä on poikkeuksellisinta mitä lätkäpelissä on huudettu. Se meni yli ja pahasti, Karhula totesi ja sanoi väitteen olevan täysin perätön, Karhula kertoi.

– Seuraavina päivinä ne tapahtumat iskeytyivät päähän, kun vielä sain tietää, että minut oli liitetty keskustelupalstalla johonkin tapahtumaan.

Kun Hermeksen kausi parin päivän kuluttua loppui, ahdistuksen tunteet pahenivat eikä Karhula kyennyt jatkamaan elämäänsä Kokkolassa, jossa hän on tunnettu kasvo.

– Tuli häpeä ja syyllinen olo varsinkin niissä tilanteissa, kun näin lapsia. Pahinta oli, kun äidiltäni oli ruokakaupassa joku tullut kysymään, että mitäs pedofiilin äiti, Karhula kertoi ääni murtuen.

– En pystynyt olemaan oma itseni.

Käräjäoikeus katsoi päätöksessään ottaneensa huomioon, että huutelu oli tapahtunut kesken ottelun ja että Summanen oli pyytänyt sanomisiaan anteeksi. Päätöksessä todetaan myös, että käytetty ilmaisu on ollut erittäin loukkaava ja sitä on toistettu useampaan kertaan.

Summasen maksettavaksi tuli sakkoja 925 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan Karhulalle 4 000 euroa vahingonkorvauksia ja korvaamaan Karhulan kuluja.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt